Karting • Karting Diversen

Karter Thom Reinaerdts kent topseizoen: kampioen in zijn eerste jaar Minimax: "Heel blij met titel"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 7 november 2018 11:32 • Print artikel

GEULLE – Wat goed is komt snel en dat bewijst Thom Reinaerdts dubbel en dwars. De twaalfjarige rijder uit het Limburgse Geulle kart pas twee jaar en heeft nu al een aansprekende titel en een vicekampioenschap op zak. Met als onbetwist hoogtepunt de winst van het BNL-kampioenschap in de Rotax Max Minimax-klasse blikt hij met genoegen terug op een zeer succesvol seizoen.

Thom Reinaerdts kampioen MiniMax

Zijn tweede jaar in de kartsport en nu al een titel, er zijn er maar weinig die dat kunnen zeggen. Weet ook Thom. “Je wordt niet zomaar kampioen wordt in je eerste jaar in de klasse”, aldus de snelle Limburger. “Daarom was ik ook heel blij met mijn titel in de BNL.”

De manier waarop hij die greep, was veelzeggend. Thom won in vier raceweekeindes maar liefst tien van de twaalf races. Het bezorgde de talentvolle racer de overwinning in het totaalklassement in alle drie de rondes van het kampioenschap. De vorm die Thom in het BNL-kampioenschap etaleerde, toonde de rijder van GKS Lemmens Power ook in het BMC-kampioenschap. Daarin kwam hij helaas net tekort voor de titel, maar met zijn tweede plaats in het eindklassement was hij nog altijd vicekampioen.

“Mijn vriendje deed aan karting en vroeg me of ik een keer mee wilde gaan naar de baan in Genk om te kijken”, herinnert hij zich hoe hij in de kartsport verzeild raakte. “Daarna ben ik een keer teruggegaan om zelfs eens in een huurkart te rijden. Ik vond het superleuk, ik was meteen verkocht. Ik wist dat ik verder wilde met karten.” Wat hem zo aansprak in de sport? “De snelheid en dan vooral het rijden door bochten. Het daagt je uit.” Zijn vader kocht al gauw een kart voor hem en vanaf dat moment was het trainen geblazen. En hij volgde de race-school op Genk. Thom: “Het ging steeds beter en ik heb hetzelfde jaar nog wedstrijden gereden in de Micromax-klasse.”

Vanwege zijn klinkende resultaten heeft de havo-scholier van het Stella Maris College in Meerssen inmiddels de topsportstatus bij de Nederlandse sportkoepel NOC NSF. Natuurlijk kwamen die resultaten niet vanzelf. Thom heeft dit jaar heel veel getraind en kon rekenen op uitstekende begeleiding bij GKS Lemmens Power. Daar wordt hij begeleid door voormalig wereldkampioen Rick Dreezen. Verder zorgt zijn vader ervoor dat zijn kart elke kaar tiptop is afgesteld.

Thom met grote beker en vader Ton Reinaerdts

Thom vindt het mooi dat hij samen met zijn vader Ton zijn sport beleeft, zegt hij. Reinaerdts senior koestert ook de momenten die ze samen in de paddock doorbrengen. “Ik heb het als bijzonder ervaren”, zegt Ton. “Je wint samen en verliest samen. We hadden onszelf voor dit jaar geen doel gesteld. We hebben het maximale eruit gehaald. Maar we hadden nooit durven dromen dat dit het resultaat zou zijn aan het einde van het seizoen.”

Hoewel het nog ver weg is, droomt Thom intussen al van de autosport. Want dat is zijn doel. “Maar geen Formule 1”, is hij stellig. “Het liefst ga ik eerst Renault Clio of iets dergelijks rijden en dan hoop ik te kunnen doorstromen naar de Porsche Cup. Mijn favoriete auto is de Porsche 911 GT3 RS. En het zou wel cool zijn als Porsche Maastricht me dan wil sponsoren.”

Komend seizoen stapt Thom al over naar de Rotax Max Junior-klasse. Hij zal opnieuw uitkomen in het BNL- en het BMC-kampioenschap. “We gaan nu eerst flink trainen en dan kijken we waar we staan”, zegt de jonge karter. Zijn vader kijkt voorzichtig al verder vooruit. “Nu dit seizoen zo goed is gegaan, zijn we een meerjarenplan aan het maken met betrekking tot sponsoring en hoe we de komende jaren in de kartsport plannen”, legt Ton uit. “En natuurlijk hoe hij zich kan ontwikkelen in de sport. Dat kunnen we niet alleen, daarom hebben we steun gezocht bij GKS Lemmens Power. We krijgen daar goede ondersteuning en begeleiding.”

Thom heeft het er naar zijn zin. “Ik vind het een heel leuk en professioneel team. Het is er gezellig en de andere kinderen in het team zijn aardig.”

Thom Reinaerdts bedankt zijn familie, het team van GKS Lemmens Power en zijn vrienden.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS