Karting • Karting Diversen

Goudenmedaillewinnaar Bastiaan van Loenen heeft avond van zijn leven tijdens de FIA Prize Giving Ceremony: "Echt bijzonder"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 14 december 2019 03:24 • Print artikel

BRONCKHORST – Na afloop werd hij nog gefeliciteerd door Max Verstappen. Autocoureur Bastiaan van Loenen werd eerder deze week in Parijs gehuldigd op het jaarlijkse FIA Prize Giving Ceremony voor zijn gouden medaille tijdens de FIA Motorsport Games, de Olympische Spelen van de autosport. Als vertegenwoordiger van Team Nederland had de vijftienjarige inwoner van Bronckhorst zich in november in Rome samen met Nina Pothof de beste getoond in de Karting Slalom Cup. Een fraaie huldiging tussen alle kampioenen in de autosport en de grote helden uit de Formule 1 als extra motivatie voor de coureur die komend jaar opnieuw in de Mazda MaX5 Cup gaat uitkomen.

Max Verstappen en Bastiaan van Loenen

“Het was echt geweldig. Dit maak je normaal gesproken maar één keer mee”, sprak Bastiaan dolenthousiast na zijn terugkeer uit Parijs. “Er werd natuurlijk enorm uitgepakt. Ik liep tussen de Formule 1-coureurs, dat was wel echt bijzonder. Ik heb nog even met Max Verstappen gepraat, gevraagd of ik met hem op de foto mocht. Toen zag hij de medaille uit Rome om mijn hals en feliciteerde hij me. Max is zeker een voorbeeld voor me. Leuk om met mijn held op de foto te gaan.”

Nina Pothof en Bastiaan van Loenen

Hoewel het evenement een grote indruk op Bastiaan had achtergelaten, was zijn echte hoogtepunt van het seizoen natuurlijk de Motorsport Games in Rome, die vorige maand voor het eerst werden gehouden. “Het was prachtig, alleen al om eraan mee te doen. Om dan naar huis te gaan met een gouden plak is helemaal bijzonder. Ook gaaf dat ik samen met Nina namens Nederland de eerste ben die die prijs heeft gewonnen. Voor mij was het zeker het hoogtepunt van het seizoen.”

Voor de talentvolle Gelderlander betekende de Motorsport Games een tijdelijke terugkeer naar de karts, waar het bij hem voor de toekomst om draait is echter de autosport. Het afgelopen seizoen streed hij in de Mazda MaX5 Cup en eindigde daarin als jongste rijder van allemaal meteen in de top tien. Bastiaan: “We hebben elke wedstrijd vooruitgang geboekt. Nu willen we komend jaar al vanaf het begin van het seizoen in de top tien meedoen.”

Bastiaan van Loenen Mazda MaX5 Cup

Hij gaat in 2020 dus dezelfde Cup rijden, bij NXT Racing. “Ook de Formule BRL is een ambitie. Daarvoor zoeken we nog budget. Het zou mooi zijn als we dat voor elkaar krijgen. Geïnteresseerden kunnen e-mailen naar alexvanloenen@hetnet.nl of bellen naar 06-52491988. Het is een nieuwe klasse. We hopen dat het veel aandacht krijgt en dat we zo de stap kunnen maken naar de reguliere formule-auto’s. De Formule BRL is wel heel iets anders dan een Formule 4, bijvoorbeeld. Hij heeft een V6-motor met een inhoud van 3,5 liter en 360 pk. Dat is dus een serieuze auto.”

Behalve op de oval van Venray komt het Formule BRL-kampioenschap ook in actie op de circuits van Meppen (Duitsland) en Zandvoort. Hoewel Bastiaan dus nog niet precies weet hoe zijn seizoen er uit zal zien, staat hij al te popelen. “Ik weet nog niet helemaal wat ik ervan moet verwachten. Ik moet het even aankijken, maar ik heb er heel erg veel zin in. Ik ga nu gewoon hard trainen. In maart moet het budget rond zijn. En dan hoop ik komend seizoen de grootste sprong te maken als coureur.”

Bastiaan Loenen wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door:
- Holtslag Poedercoating
- Gallery Aaldering
- Breedveld Transport
- Kartbaan Eefde

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS