Karting • Karting Diversen

Dubbelslag voor karter Sacha van 't Pad Bosch; "Fijn dat het rijden meteen zo goed gaat"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 21 februari 2019 14:52 • Print artikel

STRIJEN – Karter Sacha van ’t Pad Bosch heeft een uitstekende seizoenstart achter de rug. De negenjarige rijder uit Nijkerk deed tijdens de Winter Cup-competitie op SHW Circuit Strijen mee in twee klassen en deed dat op overtuigende wijze. Hij won eerst de race in de Mini-klasse met TM-motoren, daarna stapte hij snel over in de andere kart en won de race in de Mini-klasse voor rijders met een IAME-motor.

Sacha van 't Pad Bosch


Het was een glunderende Sacha die zijn verhaal deed, want twee keer poleposition, twee keer winst en twee fraaie bekers als beloning: beter kon het niet. “Fijn dat het rijden in Nederland meteen zo goed gaat. Daar ben ik superblij mee”, zei de talentvolle rijder van het PdB Racingteam. “Het was een zwaar weekend doordat ik meedeed in twee klassen, maar het wel leuk.”

Beide races in de Mini IAME-klasse hadden een vergelijkbaar verloop. Sacha: “De starts gingen wel goed, ik was beide keren meteen weg.” In race één reed hij linea recta naar de overwinning. Maar in race twee was het een stuk moeilijker om de overwinning te pakken. “Ik had een voorsprong, maar toen kwam ik vast te zitten achter achterblijvers. Ik kon nergens heen. Iemand was gespind, toen was ik boos, want de rijder op de tweede plaats kwam dichtbij. Gelukkig won ik toch en toen was ik blij.”

Beide races in de Mini TM gingen ook goed, want ook in die klasse won hij dus twee keer. De snelle Gelderlander, die in de kart wordt getraind door zijn monteur Colin Schutter, reed in beide races steeds vooraan en dus kon hij ook vol tevredenheid op deze races terugblikken. De tevredenstellende conclusie was dan ook dat het met de vorm wel snor zat. “Ik was vier keer eerste. Dat is wel goed eigenlijk.”

Zeker ook met het oog op zijn volgende race. Sacha doet mee aan de prestigieuze WSK-series op het circuit van Lonato in Italië. Het WSK is een internationale competitie waar de beste rijders uit de wereld aan de start verschijnen. “Dat is superleuk. In Italië heb je ook heel mooie banen. Daar racen, daar leer ik heel veel van.”

Sacha van 't Pad Bosch met nummer 833 aan kop

Voor Sacha is die race er weer één in wat een druk seizoen zal worden. In de Mini-klasse rijdt hij dit jaar namelijk het Nederlands kampioenschap IAME X30, de KNAF Cup, het Benelux-kampioenschap en de Euroseries met vier races in het buitenland. “Dat alles bij elkaar zijn zo’n twintig races. Dat zijn er veel.”

Om fit te blijven, wordt Sacha begeleid door zijn personal trainer Ronald Kraaijenbrink, die hem aangepaste trainingen geeft voor jonge sporters. “Ik krijg van hem leuke oefeningen om me zo goed mogelijk voor te bereiden op het seizoen. Hij zorgt ervoor dat ik een goede conditie heb.” Die zal hij nodig hebben met zijn drukke programma. Hij blikte er met zelfvertrouwen op vooruit. “Ik doe niets liever dan racen, dus ik kijk ernaar uit!”

Sacha bedankt team PdB Racing, Nick en Peter, Colin Schutter, Maikel Kuiper, papa, mama en zijn conditie- en personal trainer Ronald Kraaijenbrink van Millenium Sports in Hoevelaken.
Sacha van ‘t Pad Bosch wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Campo. Trust in art, Gold Investment Europe, B500 en Thisishype.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS