Karting • Karting Diversen

Christiaan de Kleijn toont met knappe opmars karakter en ware snelheid: "Altijd positief blijven denken"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 29 maart 2019 08:45 • Print artikel

GENK – Een weekeinde met veel mechanische pech voor karter Christiaan de Kleijn tijdens de eerste ronde van het BNL-kampioenschap. Maar wel één waarin hij nooit opgaf en zo in de tweede finale van de Rotax Max Junioren-klasse een even fraaie als knappe opmars liet zien. Het toonde niet alleen de knokkersmentaliteit van de veertienjarige rijder uit Bosch en Duin, maar ook hoezeer hij als rijder het afgelopen jaar is gegroeid.

Christiaan de Kleijn met monteur

Christiaan had er echt voor moeten knokken om de finale te bereiken. Met een gebroken ketting tijdens de eerste bocht in de eerste kwalificatie en een gebroken gaskabel in de eerste finale van het weekeinde was er in eerste instantie weinig om van te genieten.

“Ik had op zaterdag zoveel pech”, zei hij. “Ik baalde echt. In de tweede heat ben ik ook naar voren gereden, maar kwam ik op het rechte stuk in aanraking met iemand anders. Onze karts haakten in elkaar en zaten we aan elkaar vast. We bleven wel op de baan, maar we konden niet meer insturen. Het duurde even voordat we los waren. Dat ongelukje kostte me veel plaatsen.”

Toch slaagde hij erin ook op zondag, na pittige heats en een sterke second chanceheat, de finale te halen. Daarin liet hij zien hoe snel hij daadwerkelijk was en dat zijn resultaat in het totaalklassement (23ste) wat geflatteerd was. Christiaan was namelijk in de finale van de dertigste plaats naar de zestiende plaats gereden in een ijzersterk deelnemersveld waarin veel buitenlandse toppers meededen. “Daarover ben ik wel tevreden. Hier word ik wel sterker van. Het was een heel sterk deelnemersveld en ik moest steeds van achteren naar voren rijden.”

Christiaan de Kleijn mooie opmars

Wat het meest opbeurende van zijn opmars was, was dat de talentvolle rijder liet zien een echt goede snelheid te hebben. Bovendien toonde hij met zijn veel inhaalacties over de benodigde stuurmanskunsten te beschikken. Dat belooft nog wat voor de rest van het seizoen. Hoewel het weekeinde niet had gebracht wat hij ervan had verwacht, wilde hij dan ook niet bij de pakken neer gaan zitten.

Christiaan: “Je moet sowieso gewoon altijd aan positieve dingen blijven denken en doorgaan. Je hebt er weinig aan als je niet positief blijft. Morgen heb ik mijn teleurstelling heus wel weggespoeld en dan heb ik weer zin in de volgende race.”

Dat is de tweede ronde van het Nederlands kampioenschap Rotax Max die over twee weken op het circuit van Berghem wordt gehouden. Christiaan bewaart er goede herinneringen aan. Hij won er al twee keer. “Er komen nog veel wedstrijden en Berghem is een baan die me goed ligt.”

Christiaan de Kleijn wordt in zijn race-activiteiten gesteund door:
MDK Containers
FEBO
De Watertoren Motorkledingshop
AMC Automaterialen Centrum Zeist
Fornhese BV Import-Export Trucks
BCE Container Services BV
Erkende verhuizers Brenen.nl
Van Doorn-Soest
De Rooy Transport en Logistiek
Profile Tyre Center Zeist
Van Uem Autoschade Wijk bij Duurstede
BPM-SP.nl
Nefkens Verzekeringen Utrecht
Koeveringe Carservice
Truckland
Hoffland den Dolder
Nagtegaal aannemersbedrijf
Peet Borst Nieuwegein

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS