Karting • Karting Diversen

Bas van Vlimmeren heeft weer plezier in racen en biedt kartliefhebbers de Rotax Kart Experience aan

Uitgegeven door Bas Kaligis • 18 september 2019 15:02 • Print artikel

BERGHEM - Zes jaar lang reed hij niet, maar na een wedstrijdje karten met vrienden begon het weer te kriebelen bij Bas van Vlimmeren. Inmiddels weer een jaar als hobbyracer wedstrijden aan het rijden, lonkt de top van Nederland weer. Tijdens de derde ronde van Kart4Fun op het circuit van Berghem won de 26-jarige rijder uit Steenbergen alle drie de races in de Rotax Max Senioren-klasse.

 Bas van Vlimmeren en vader Rom weer plezier in racen

"Het gaat erg goed. Drie manches gewonnen, het kon niet beter", zei een opgetogen Bas. "En tijdens de vorige twee races heb ik er vijf van de zes gewonnen. Ik ben het blijkbaar nog niet verleerd. Deze wedstrijden zijn wel wat relaxter dan destijds die van het NK en het Benelux-kampioenschap. Het gaat er wat gemoedelijker aan toe."

Zeven jaar geleden stopte Bas met karten vanwege zijn studie en werk en omdat de investering om met de top van het NK te kunnen meedoen, te hoog was. "Die investering is naar de studie gegaan, de IVA in Driebergen", zegt de Brabander die al op zesjarige leeftijd met zijn sport begon. "Daarna ben ik ingestroomd in mijn vaders zaak, autobedrijf Rom van Vlimmeren. Wij houden ons bezig met de inkoop en reparatie van Alfa Romeo en Fiat."

Bas heeft het racen van zijn vader Rom. Die deed sinds de jaren zeventig jarenlang aan motorcross en later aan autosport met onder andere Alfa Romeo's. Hij had tot vorig jaar niet gedacht dat hij weer zou gaan karten. Totdat vrienden van hem vroegen of hij een keer mee wilde gaan rijden op een buitenbaan. "Ik dacht: ik ga mee en bied ze ervaring aan. Al na een paar ronden begon het te kriebelen, wilde ik weer wedstrijden gaan rijden." Prompt begon Bas weer te trainen. Op De Landsard in Eindhoven. En karten verleer je niet. Zo bleek al snel. Bas had niets van zijn talent en snelheid verloren. "Daar zei iemand tegen me: 'Je moet een keer met Kart4Fun meedoen. Het enige dat je nodig hebt is een kart."

Dat uitje met vrienden was in juni vorig jaar. Drie maanden later had Bas al besloten weer wedstrijden te gaan rijden. Datzelfde jaar reed hij bij Kart4Fun nog twee wedstrijden op een tien jaar oude kart van Swiss Hutless. Nu hij tal van overwinningen verder is, dubt hij wat hij volgend jaar moet gaan doen. "We weten nog niet welke klasse, maar we denken erover na weer het NK te gaan rijden."

 Bas van Vlimmeren wint Kart4 Fun

Dat zijn interesse in zijn oude liefde volledig is opgebloeid, blijkt ook wel uit het feit dat Bas sinds dit jaar zich ook bezighoudt met de verhuur van Rotax Max karts. Dat doet hij voor rijders uit, bijvoorbeeld, het indoorkarten die de ambitie hebben om autosport te gaan bedrijven. Daarvoor heeft Bas de Rotax Max Experience opgezet. "Geïnteresseerden kunnen dan rijden in een Rotax Max wedstrijdkart om op een buitencircuit ervaring op te doen."

Dat hij als wedstrijdrijder meteen weer succesvol is, had hij niet verwacht, ondanks zijn ervaring. "Ik wist totaal niet wat de concurrentie was. Vorig jaar reed ik tijdens de twee wedstrijden die ik heb gereden in de subtop. Maar wat je op jonge leeftijd aanleert, verleer je niet. Ik had dan ook wel verwacht redelijk goed te kunnen meedoen, maar ik had niet verwacht dat het meteen zo goed zou gaan."

Voor meer informatie over de Rotax Max Kart Experience, zie www.autobedrijfromvanvlimmeren.nl/rotax-kart-experience.

Bas van Vlimmeren wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Autobedrijf Rom van Vlimmeren in Steenbergen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS