Formule 1

Belangrijke vergadering in Spielberg over de 2025-motorvoorschriften; de Audi en Porsche-chefs zijn erbij!

Uitgegeven door Peter Vader • 29 juni 2021 16:05 • Print artikel

Twee mannen genaamd Markus Duesmann en Oliver Blume ontmoeten komend weekend de groten van de Formule 1 op de Red Bull Ring. Auto Motor und Sport meldt dat de F1 de details uit de doeken gaat doen van de nieuwe motorvoorschriften voor 2025 en daarna. Het begint met een grote vergadering van de motorfabrikanten voorafgaand aan de Oostenrijkse GP. "Er blijven fundamentele vragen over", beweerde correspondent Michael Schmidt. “Hoeveel moet de motor kosten? Wat moet het kostenplafond zijn? Welke componenten moeten standaard zijn? Hoe moet de verbrandingsmotor eruitzien? Hoe groot moet het aandeel elektrische energie zijn?”

TAG_Porsche_Formula_One_engine
De TAG_Porsche F1-motor, ooit een juweeltje van Porsche, komt dan nu eindelijk de opvolger in zicht?

Veel vragen, veel details
Michael Schmidt vervolgde met nog een paar vragen, zoals: “Hebben we de MGU-H nodig of niet? Moet het vermogen ook naar de voorwielen worden overgebracht? Op welke prestatie mikken we? Hoe groot en zwaar mag de batterij zijn om het gewicht van de auto's laag te houden?" Het is al bekend dat CO2-neutrale brandstof op komst is en de huidige V6-architectuur zal de basis vormen voor de nieuwe motoren.

Delegatie van hoog niveau
Wat betreft de andere details, die zullen op 3 juli worden besproken, onder aanvoering van FIA-president Jean Todt en F1-chefs Stefano Domenicali en Ross Brawn. Verder zullen aanwezig zijn Ola Kallenius, CEO van Daimler, John Elkann van Ferrari, Luca de Meo, CEO van Renault, en miljardair Dietrich Mateschitz, wiens merk Red Bull vanaf 2022 het roer overneemt van het vertrekkende Honda. "Naast de vier Formule 1-fabrikanten zullen ook de CEO's van Porsche en Audi aan tafel zitten", aldus Schmidt in een bericht van grandpx.news. Hun namen zijn Markus Duesmann, de CEO van Audi, en zijn Porsche-tegenhanger Oliver Blume. De laatste twee heren vertegenwoordigen de gemelde interesse van Volkswagen, om mogelijk in de Formule 1 te racen onder het bewind van de toekomstige motorregels. Een interessante ontwikkeling, waarbij de we de namen van grote autofabrikanten stap-voor-stap zien terugkeren in de Formule 1!

Honda_engine_Paul_Ricard_2021
Honda neemt officieel afscheid van de F1, maar toch..., hoe gaat het verder?

Eerdere berichten verschenen op RaceXpress over de interesse van Audi of Porsche of Volkswagen in deelname aan de Formule 1:

1 juni 2021: SPECIAL - Red Bull geeft je vleugels? Christian Horner over de motorplannen voor 2022 + FOTO'S

4 mei 2021: Helmut Marko erkent dat de Mercedes-motorsituatie ‘gespannen’ is; Christian Horner: "Bemoei je met je eigen zaken"

20 maart 2021: Red Bull ligt op schema met eigen motorenproject, maar heeft ook gesprekken met Volkswagen gevoerd

9 maart 2021: Red-Bull houdt zich op de vlakte over een toekomst met de VAG Groep

7 maart 2021: SPECIAL – Keert Porsche na bijna 65 jaar terug in de Formule 1... + FOTO’S

7 maart 2021: VAG Groep overweegt de stap naar de Formule 1; wordt het Audi, Porsche of toch maar weer niet...

4 maart 2021: Kan Max Verstappen toch een Honda terugkrijgen in zijn Red Bull? Een duidelijke belofte gemaakt dat zij…

8 februari 2021: Audi overweegt een overstap naar de Formule 1 met Red Bull

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS