Formule 1

Kan Max Verstappen toch een Honda terugkrijgen in zijn Red Bull? "Een duidelijke belofte gemaakt dat zij..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 4 maart 2021 05:14 • Print artikel

Honda vertrekt aan het einde van het jaar uit de Formule 1 en Red Bull neemt de motoren over van de Japanners. Betekent het dat de deur nog op een kier staat voor Honda om in de koningsklasse terug te keren, nadat de motorenfabrikant eindelijk successen begon te vieren in het hybride tijdperk?

Max_Verstappen_Honda_motor_Red_Bull

Wat betreft Red Bull-teambaas Christian Horner is dat hoofdstuk afgesloten. “Ik denk dat Honda een duidelijke belofte heeft gemaakt dat zij zich terugtrekken uit de Formule 1, om zich tegen 2030 te concentreren op volledig duurzame technologie. Daarop is de Japanse onderneming enorm gefocust”, aldus Horner tegen Racefans. “Er zijn dus geen gesprekken of discussies over een terugkeer. We zijn gewoon erg dankbaar dat ze zich aan deze overeenkomst hebben gehouden en ze ons hebben toegestaan door te gaan met waarvan ik zeker weet dat het een concurrerende motor zal zijn.”

Red Bull neemt de motoren na dit jaar over van Honda, deze worden ondergebracht bij de nieuwe divisie Red Bull Powertrains en voor dit moment krijgt Max Verstappen een motor achterin zijn bolide die de naam Red Bull gaat krijgen. “Voor wat betreft de badge, er zijn geen gesprekken gaande wat dat betreft”, aldus de teambaas. “Dus gaat het een Red Bull-motor zijn.” Ook Alpha Tauri krijgt de motoren onder de naam Red Bull: “We zijn er nog niet specifiek op ingegaan, maar ik stel het me zo voor. Het is gewoon een Red Bull-motor. Zoals een Mercedes een Mercedes-motor heeft en dit een vast onderdeel van de auto is. Het gaat gewoon een ‘Red Bull’ zijn.”Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS