Formule 1

Red Bull ligt op schema voor eigen motorproject, maar: "Gesprekken met Volkswagen gevoerd"

Uitgegeven door Bart • 20 maart 2021 15:37 • Print artikel

Red Bull krijgt het hele jaar 2021 nog ondersteuning van Honda in het ontwikkelen van de 2022-motor. De Japanners stappen na dit jaar uit de Formule 1, maar dat wil niet zeggen dat ze alleen naar de huidige krachtbron kijken. Vanaf 2022 wordt de motor voor drie jaar bevroren en gaat Red Bull zelfstandig de motoren onderhouden.

Max Verstappen


Volgens Helmut Marko ligt Red Bull dan ook goed op schema. "Ook voor de periode vanaf 2023 hoeven we geen motoren te ontwikkelen. Het gaat alleen om onderhoud en heel klein beetje ontwikkeling. Door het bevriezen van de motoren is de doorontwikkeling beperkt. We liggen dus op schema", zo legt Marko uit bij het Duitse Sky.

Marko legt uit dat de nieuwe motorafdeling op eigen terrein in Milton Keynes gebouwd gaat worden. "We hebben alle technische benodigdheden besteld. Over 12 maanden zou alles klaar moeten zijn, zodat we vanaf 2023 alles zelf kunnen doen. Voor de topfuncties moeten er nog wel mensen bijkomen en daarvoor kijken we ook bij andere teams en organisaties."

En wat zijn de plannen voor 2025? Red Bull overweegt om de motoren zelf te bouwen. Zeker als de regels niet drastisch veranderen. Maar Marko bevestigt dat er ook gesprekken met Volkswagen zijn gevoerd. Dan zou Porsche in beeld kunnen komen. "Volkswagen heeft meerdere merken die hiervoor in aanmerking komen. We hebben al gesprekken met ze gevoerd, maar concreet is het allemaal nog niet."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS