Formule 1

Red Bull houdt zich op de vlakte over een toekomst met de VAG Groep: "We praten..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 maart 2021 18:48 • Print artikel

Red Bull heeft vanaf volgend jaar hun eigen motor, nadat de F1-renstal de huidige motoren van Honda gaat overnemen. In 2025 komen er echter nieuwe motoren. De VAG Groep heeft gezegd interesse in de Formule 1 te hebben. Gaat de energiedrankenfabrikant en werkgever van Max Verstappen in de toekomst met Porsche of Audi in zee voor hun motoren?

HelmutMarko_1_RX_Wim_Boekel

“Ik heb in het verleden met vele bedrijven gesproken”, aldus Helmut Marko tegen Servus TV. “We praten met elkaar, maar er is nog niets definitief.” Daarmee houdt de Oostenrijker zich op de vlakte over de toekomst. “Red Bull moet als eerste zelfvoorzienend te worden met haar eigen motor. We moeten de motor voor 2022 alleen maar bijstellen, maar we hebben de technische mogelijkheden om de motor ook zelf te ontwikkelen, omdat de nieuwe regels vanaf 2025 veel simpelere en goedkopere motoren moeten gaan opleveren.”

Eerder berichten over de komst van Porsche, Audi of de VAG Group naar de Formule 1:

SPECIAL- Keert Porsche na bijna 65 jaar terug in de Formule-1...

VAG-Groep overweegt de stap naar de Formule 1; wordt het Audi, Porsche of toch maar weer niet...

Ben jij al gratis lid van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS