Formule 1

Helmut Marko erkent dat de Mercedes-motorsituatie ‘gespannen’ is; Christian Horner: "Bemoei je met je eigen zaken"

Uitgegeven door Peter Vader • 4 mei 2021 04:34 • Print artikel

Dr. Helmut Marko heeft toegegeven dat de situatie tussen Red Bull en Mercedes momenteel "een beetje gespannen" is. En dat is niet alleen vanwege de spannende kampioensstrijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton, maar ook omdat hun respectievelijke teambazen nu met elkaar in botsing komen. Christian Horner zei bijvoorbeeld tegen Toto Wolff dat hij zich met zijn eigen zaken moest bemoeien nadat de Mercedes-chef zei dat Red Bull duidelijk mikt op een toekomstige motorrelatie met Audi of Porsche.

Helmut_Marko_en_Christian_Horner_F1_Red_Bull

Historische band
"De Volkswagen Group heeft op alle platforms een historische band met Red Bull", zei Wolff, erop wijzend dat een samenwerking in de F1 ‘logisch’ zou zijn. Het volgt op het overlopen van Ben Hodgkinson van Mercedes naar Red Bull, hij is een belangrijk lid van het motorteam van de regerende kampioenen. "Er zullen er misschien nog een paar bij zijn", zei Wolff, eraan toevoegend dat hij begrijpt welke ‘strategie’ Red Bull nastreeft, aldus een bericht van grandpx.news.

Gespannen situatie
“Enerzijds willen ze graag hun eigen krachtbron produceren. Maar het is ook geen geheim dat de Volkswagen-groep op zoek is naar deelname in de Formule 1 met twee van hun merken en dat was dan ook onderdeel van het gesprek”, voegde de Oostenrijker toe. Dr. Helmut Marko van Red Bull geeft toe dat de situatie daardoor ietwat ‘gespannen’ is. "Nadat een paar mensen van hun motoren afdeling naar ons zijn verhuisd, is de stemming een beetje gespannen", zei hij tegen Sky Deutschland. "Maar we dwongen ze niet, ze kwamen vrijwillig."

Eerdere berichten over Red Bull en de komst van Porsche, Audi of de VAG Group naar de Formule 1:

20 maart 2021: Red Bull ligt op schema met eigen motorenproject, maar heeft ook gesprekken met Volkswagen gevoerd

9 maart 2021: Red-Bull houdt zich op de vlakte over een toekomst met de VAG Groep

7 maart 2021: SPECIAL – Keert Porsche na bijna 65 jaar terug in de Formule 1... + FOTO’S

7 maart 2021: VAG Groep overweegt de stap naar de Formule 1; wordt het Audi, Porsche of toch maar weer niet...

4 maart 2021: Kan Max Verstappen toch een Honda terugkrijgen in zijn Red Bull? Een duidelijke belofte gemaakt dat zij…

8 februari 2021: Audi overweegt een overstap naar de Formule 1 met Red Bull

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS