Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Felipe Massa gaat weer racen en tekent drie-jarig contract: "Ik heb hem nodig, zijn ervaring, zijn snelheid.."

Uitgegeven door Wim Boekel • 16 mei 2018 04:12 • Print artikel

Felipe Massa keert na zijn carrière in de Formule 1 terug in de autosport. De kleine Braziliaan heeft een drie-jarig contract getekend bij het Formule E-team van Venturi. De coureur gaat vanaf het seizoen 2018/19 voor het team uit Monaco gaan rijden. In de komende weken gaat de 37-jarige al plaatsnemen in de VFE05 Gen2 auto van het team.“Ik ben blij om me bij het Venturi Formule E-team te voegen en het Formule E-kampioenschap, dat in zo’n korte periode van tijd een prachtig kampioenschap is geworden”, zegt Massa over zijn aanstelling bij het FE-team. “Al jaren ben ik duidelijk geweest over mijn interesse in deze innovatie discipline dat zich exceptioneel ontwikkeld.”

“Ik hou van het raceformat, de circuits in het centrum van de stad en het contact met de fans. Ik kan niet wachten om aan het einde van de maand te gaan testen. Gildo Pastor, de president van Venturi, is altijd een stap voor als het aankomt op de hoge prestatie van elektrische voertuigen. Het team zit in een fase van groei en ontwikkeling. Ik doe er alles aan wat ik kan doen om een bijdrage aan het project te leveren en hopelijk zit ik bij de koplopers.”

Op dit moment staat het team met Maro Engel en Edoardo Mortara zevende in het kampioenschap. Mortara wordt tijdens de E-Prix van Berlijn vervangen door Tom Dillmann vanwege verplichtingen in de DTM.

“Het is een eer om Felipe bij de Venturi-familie te verwelkomen”, zegt Pastor. “Ik heb hem nodig, zijn ervaring, zijn snelheid en zijn openheid. Formule E is extreem complex in de set-up. Nog meer dan in andere disciplines is teamwork tussen de coureur en het engineering team een van de sleutels tot succes. De 15 jaar aan ervaring van Felipe in de Formule 1 gaat ons zeker een boost geven. En zijn bescheiden aard, weet ik dat hij luistert naar het team en snel meester wordt in de discipline.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS