Formule 1

Williams F1 legt uit waarom Felipe Massa met pensioen ging: "We waren niet in staat om..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 23 december 2017 11:15

Williams-directeur Paddy Lowe legt nu uit waarom Felipe Massa aan het einde van het seizoen besloot om met pensioen te gaan. De Braziliaanse Formule 1-coureur vertrok vorig jaar, maar werd teruggehaald toen Valtteri Bottas op het laatste moment naar Mercedes overstapte.

Formule 1 2017 Felipe Massa

De 36-jarige had een goed seizoen en stond op een gelijk aantal punten met Renault-coureur Nico Hulkenberg, maar slechts drie punten voor op zijn debuterende teamgenoot Lance Stroll. Toch leek het er op dat Massa graag bij het F1-team gebleven was. Massa wilde zekerheid van het team, wat Williams niet wilde geven.

“De selectie van de coureurs is een erg gecompliceerd proces”, legt Lowe uit tegen het Amerikaanse Motorsport. “Er zijn verschillende factoren die we overwegen. Met de timing van alles, wilde Felipe voor Brazilië een beslissing. Maar we waren niet in staat om die toezegging op dat moment te doen. Dus spraken we af dat hij uit onze overwegingen viel en met pensioen ging bij het team.”

Lowe is wel enthousiast over zijn voormalig coureur, die dit seizoen vaak de stabiele factor bleek te zijn. “Hij was een goede referentie”, aldus Lowe. “Je hebt altijd ergens een goede referentie in de pitbox nodig. Felipe heeft eigenlijk bewezen in elke race die referentie te zijn. Hij was in staat om een referentie voor Lance te zijn en ik denk dat dat eigenlijk heel bijzonder is.”

Vroegkoop actie! Win jij 100 Oudejaarsloten t.w.v. € 3.000,-? Maak kans op een van de 10 prijzen! Meedoen is heel gemakkelijk! Koop vóór kerst je Oudejaarslot online en maak automatisch kans op 100 Oudejaarsloten!







 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS