Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule 3 Euroseries

Prema laat Marcus Armstrong promoveren naar de Formule 3: "Overtuigd van sterke start"

Uitgegeven door Stefan Kerk • 6 december 2018 13:42 • Print artikel

Prema heeft bekend gemaakt dat het Nieuw-Zeelandse talent Marcus Armstrong ook volgend seizoen in de Formule 3 rijdt voor het team. Prema, dat dit jaar met Mick Schumacher de titel veroverde, had ook in 2018 Armstrong in de gelederen.

Marcus Armstrong

De 18-jarige Armstrong eindigde het afgelopen seizoen als vijfde, ondanks dat hij tijdens het laatste raceweekend nog uitzicht had op de titel. Dit was voor Prema genoeg om tevreden te zijn met hem en hij heeft dan ook in 2019 een zitje voor het bekende juniorenteam.

Armstrong kende een succesvolle karttijd en ging in 2014 in de single-seaterklasses rijden. In 2016 werd hij opgepikt door Ferrari, dat hem aan het juniorenprogramma toevoegde. In 2017 verhuisde hij naar de Formule 4. Hij pakte in het Italiaanse kampioenschap de titel en werd in de Duitse F4 tweede. Het afgelopen seizoen leek de jonge Kiwi op weg naar een topdrieplek, maar meerdere uitvalbeurten aan het einde van het seizoen gooiden hem naar beneden op de ranglijst.

Armstrong heeft vertrouwen in Prema en kijkt uit naar het komende jaar: “Het gaat een spannend jaar worden. Deze klasse is ideaal voor jonge coureurs zoals ik en ik ben erg blij met het feit dat Prema met mij door wil. We hebben samen veel successen gekend in de afgelopen twee jaren, met de titel in de Formule 4 als hoogtepunt. Ook 2018 ging goed, maar ik heb het gevoel dat we nog iets moeten afmaken en ik kan niet wachten om te beginnen. De nieuwe Formule 3 is totaal anders dan vorige jaren, maar ik ben ervan overtuigd dat we een sterke start kunnen maken.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS