Formule 1

Yentl Van Thielen en Anthony Beeckman laten met podiums zien hoe sterk SLC Karting is

Uitgegeven door Bas Kaligis • 30 mei 2019 00:15 • Print artikel

VENRAY – Karter Yentl Van Thielen uit Scherpenheuvel-Zichem werd tijdens de derde ronde van het GK4-kampioenschap eerste in het dagklassement bij de IAME X30 Senioren, teamgenoot Anthony Beeckman uit Dendewindeke deed het ook uitstekend met de derde plek. Het was dan ook een mooi weekeinde voor topteam SLC Karting in Venray. De Belgische teamgenoten reden op RaceWay Venray het hele weekeinde voorin en deden zo uitstekende zaken voor het kampioenschap.

RaceXpress 680 Yentl en Anthony Team SLC Randy Nauwelaers

“Ik ben zeer tevreden”, zei Yentl na zijn overtuigende overwinning op het Nederlandse circuit. Hij was in de manches naar de respectievelijke tweede, eerste en eerste plaats gedenderd. “Het is mijn tweede podiumplaats van het seizoen. Tijdens de eerste ronde van het GK4-kampioenschap was ik derde. Het gaat dit seizoen best goed. Ik ben overgeschakeld van Exprit naar Sodi Kart en dat bevalt me heel goed. Die kart pas zeer goed bij mijn rijstijl en hij is heel stabiel. Dat heb ik nodig.”

Bovendien heeft hij alle faciliteiten die hij nodig heeft bij SLC Karting, waar teambaas Randy Nauwelaers de rijders naar voren krijgt. Yentl: “Het is een superteam. Het is het beste team dat ik me zou kunnen wensen. Qua begeleiding, qua materialen. En de sfeer is echt goed. Het gaat steeds beter en beter. We helpen elkaar ook verder met data.” Anthony vult aan: “We werken zoveel mogelijk samen. We overleggen veel. Waar doe je wat en waarom?”

Anthony was met zijn derde, tweede en nogmaals tweede plaats ook zeer tevreden. Het was zijn eerste podiumplaats van het seizoen. Omdat hij nog nooit op de Limburgse piste had gereden had hij van tevoren geen verwachtingen. “Voor mij was de eerste vrije training de eerste keer dat ik op deze baan reed”, zei hij. “Ik vond het een redelijk moeilijke baan. Gelukkig hadden we de juiste afstelling redelijk snel gevonden. Ik heb aardig wat ervaring als karter waardoor ik de baan redelijk snel onder de knie had. En Yentl en Sam (Claes, eveneens teamgenoot, red.) hadden hier al een paar wedstrijden gereden. Zij konden me dus goede tips geven.”

Yentl Van Thielen en Anthony Beeckman

Afgaande op zijn uitstekende rijden van afgelopen weekeinde hoopt Anthony nog vaker het podium te kunnen halen. “Ik wil in ieder geval zo hoog mogelijke resultaten behalen. Een podiumplaats is natuurlijk altijd mooi.” Hoewel hij blij was met zijn optreden in Venray, keek hij vooral naar het klinkende teamresultaat. “Met Randy Nauwelaers en Gert Verdickt hebben we twee geweldig goede mechaniekers. Het team is compleet nu. Het plaatje klopt.”

Yentl Van Thielen en Anthony Beeckman

Mechanieker en teammanager Randy was trots op zijn rijders. "We hebben veel tijd in de jongens gestoken en nu komt het resultaat naar boven. Ook door de tips and tricks van Sam. Dat geeft ons veel voldoening”, zei hij. “We hebben al veel podiumplaatsen gehaald dit seizoen. Het totaalpakket is gewoon super. Want niet alleen bij de IAME X30 Senioren gaat het goed ook in de SuperShifter-klasse. Het is een plezier om in dit team te werken!”

Yentl Van Thielen wordt zijn raceactiviteiten ondersteund door:
Accu & Co Aanhangwagens – Testelt
Profisc+ boekhouding – Geel
Hairdesign Sandra - Leuven

Anthony bedankt alle medewerkers en sponsors! Voor meer informatie zie Facebook-pagina ABK-Racing.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS