Formule 1

Toyota zette de toon tijdens de eerste vrije training in Fuji + UITSLAG

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 oktober 2018 08:05 • Print artikel

Sebastian Buemi heeft tijdens het thuisweekend van Toyota de toon gezet, door de snelste van de twee Japanse LMP1-bolides te zijn. De Zwitserse coureur reed in de eerste vrije training voor de 6 uur van Fuji naar een tijd van 1.25,847. De teamgenoot van Fernando Alonso was daarmee een halve seconde sneller dan de andere Toyota-coureur Kamui Kobayashi.

Jenson Button bleef van de privateerteams nog het dichtste bij de Toyota TS050 Hybrids in de buurt. De coureur van SMP Racing zette een tijd neer van 1.26,890 en was daarmee een seconde langzamer. De door BR Engineering gebouwde, LMP1-auto bleef daarmee Neel Jani in de Rebellion RB13 voor, die werd gevolgd door de tweede auto van SMP Racing. Bij de LMP1-privéteams was het daarmee een gevecht tussen deze twee teams, want op de zesde plek was het de tweede Rebellion.

In de LMP2 zette Matthieu Vaxiviere van de TDS Racing, van het team wat zichzelf deze week definitief geschrapt zag worden uit de uitslag van de 24 uur van Le Mans, de snelste tijd neer met een tijd van 1.30,360 en was daarmee 1,2 seconde sneller dan de auto’s van Jackie Chan DC Racing en DragonSpeed. Beide team rijden eveneens met een Oreca. Door Racing Team Nederland werd een mooie 4e tijd neergezet in de Dallara.

Ondanks dat BMW deze week een versoepeling van de Balance of Performance kregen, kon het team van Nick Catsburg, het tempo van de Ford en Porsche niet volgen in de GTE-Pro. In de Ford GT zette Stefan Mucke de snelste tijd neer met 1.38,555 en was twee tienden sneller dan Gianmaria Bruni in de Porsche 911 RSR. Daarachter zette Michael Christensen, eveneens in een Porsche, en Andy Priaulx met de Ford, respectievelijk een derde en vierde tijd neer. De BMW M8 GTE kwam nog steeds 1,1 seconde tekort op de andere auto’s en eindigde achter de Ferrari’s en Aston Martins.

In de GTE-Am zette Aston Martin met de oude Vantage de toon. Pedro Lamy zette in de laatste ronde de snelste tijd neer.

Uitslag 1e vrije training 6 uur van Fuji

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS