Formule 1

Toto Wolff is nog niet gerust op de titel: "Ik moet er zelfs niet aan denken dat hij een vinger breekt"

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 oktober 2018 20:22 • Print artikel

Lewis Hamilton lijkt op weg naar zijn vijfde wereldtitel in de Formule 1, doordat Ferrari de laatste races steken liet vallen. Lange tijd leek het erop dat de Brit in de underdog zat, maar Mercedes heeft dit na de zomerpauze weten om te buigen. Toch is teambaas van de Zilverenpijlen, Toto Wolff, er nog niet gerust op.

Toto Wolff

“Bizare incidenten gebeuren overal”, zei Wolff tegen ESPN, over de kans dat zijn pupil Hamilton nog naast de titel kan grijpen. “Een DNF en de consequentie van een slecht resultaat zorgt ervoor dat je een groot deel van je haalbare punten laat liggen. Maar... het blijft autoracen, het is sport, alles kan gebeuren. Ik wil er zelfs niet aan denken dat hij een vinger breekt. Alles kan in het autoracen gebeuren.”

“Ik wil er niet te veel bij stilstaan, omdat het ook bad karma is, dus laten we het gewoon doen. Laten we naar Austin gaan, laten we een sterk raceweekend hebben en dan hopelijk zien we het kampioenschap naar ons toe komen.” In de laatste vier races heeft Hamilton een goede voorsprong opgebouwd, maar de teambaas zegt zich niet te richten op het gat met Ferrari.

“Ik denk wat we proberen te doen, is echt naar onszelf kijken”, zei de Oostenrijker. “Ze hadden een erg sterk weekend in Spa-Francorchamps en we presteerden zelf niet zoals we verwachtten. Sindsdien zijn we echt doorgegaan met het verbeteren van ons hele pakket. Dus om het best mogelijke werk aan de auto te verrichten in combinatie met onze coureurs. Dit heeft bewezen dat het de juiste tactiek is.”

“Op één of andere manier kijkt niemand naar Ferrari of hoe het kampioenschap verloopt. Het gaat erom om alles in zo’n weekend goed op een rijtje te hebben, zodat dat uiteindelijk leidt naar een situatie waarin we kunnen zeggen dat we gewonnen hebben.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS