Formule 1

Romain Grosjean antwoordt na enkele miskleunen met super resultaat: “Dat was een leuke slotfase”

Uitgegeven door Bart • 23 juli 2018 07:14 • Print artikel

Haas F1-coureurs Romain Grosjean en Kevin Magnussen leken naast de punten te grijpen na enkele fouten in de slotfase van de Grand Prix van Duitsland. Gestart van P5 en P6 leek het in eerste instantie goed te gaan, maar na de regen en de crash van Sebastian Vettel vielen Grosjean en Magnussen terug. Grosjean klom met enkele inhaalacties in de laatste tien ronden nog naar P6. “Dat was een leuke slotfase”, zegt de Fransman tegen F1i.com.

Romain Grosjean


Grosjean kon na enkele miskleunen ook wel een goed resultaat gebruiken in Duitsland. “Natuurlijk was het geen goede keuze om naar intermediates te gaan, omdat de baan extreem snel opdroogde. We hadden geluk nodig, het was een gok, maar moesten terug naar slicks en dat werden leuke ronden op het einde.”

Grosjean haalde beide Force India’s in, maar Nico Hulkenberg bleef hem wel voor. “Ik probeerde in de laatste ronde nog voor P5 te gaan. Daar lagen we ook voordat de regen kwam, maar dat lukte helaas niet meer. De jongens hebben een goede prestatie van mij verdiend.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS