Formule 1

Nico Hulkenberg open en eerlijk over Renault F1-motor: "Dat heeft als resultaat dat het er bij ons niet goed..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 oktober 2018 16:40 • Print artikel

Het gaat nog wat jaren in beslag nemen voordat Renault zich kan gaan mengen in de strijd om de wereldtitel. Dat geeft Nico Hülkenberg toe tijdens de Paris Motorshow, die volgend jaar Daniel Ricciardo aan zijn zijde gaat krijgen als teamgenoot.

“De teams uit het middenveld zitten op de grid erg dicht bij elkaar”, zei Hülkenberg tegen L’Equipe. “De andere teams hebben hard gewerkt om ons het leven lastig te maken en dat heeft als resultaat dat het er bij ons niet goed uit heeft gezien. Maar we hebben een goede auto en ik denk dat we ons in de laatste vier races kunnen verbeteren en we in staat zijn om de vierde plek te behouden. Een vierde plaats is een verbetering ten opzichte van vorig jaar. We gaan in de goede richting.”

Nico Hülkenberg portret

“Ik kwam vorig jaar en ik zag het team enorm groeien met de investeringen die Renault maakte. Het huis en het materiaal werden verbeterd en er zijn meer mensen aangetrokken en bovendien zijn er meer middelen beschikbaar gesteld. Alles dat van een fabrikant verwacht kan worden. Onze ambitie is altijd om vooraan te zitten, over een paar jaar te vechten voor podiums en de overwinning, maar we zitten nog steeds in de ontwikkelingsfase. Ik denk dat we de juiste structuur hebben neergezet, waarop we de volgende jaren kunnen voortborduren.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS