Formule 1

Mick Schumacher kan de sprong van de F3 naar de F1 maken: "Je raakt snel gewend aan het vermogen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 oktober 2018 08:20 • Print artikel

Mick Schumacher, de 19-jarige zoon van Michael Schumacher, behoort tot de favorieten voor de Europese F3-titel 2018. Lance Stroll, die werkte met Prema Power - het huidige team van Mick Schumacher - denkt dat de Duitser direct naar de Formule 1 kan.

Lance Stroll
Lance Stroll: "Ik denk dat Mick direct door naar de Formule 1 kan"

“Ik denk dat er geen goed of fout is”, zei de Williams-coureur tegen GP Fans. “Sommige coureurs krijgen een kans om in de Formule 1 te komen en dan moet je er voor gaan. Het is van coureur tot coureur verschillend, iedereen heeft zijn eigen unieke situatie.” Stroll gebruikte privésessies om in de F1 te komen, voordat hij zijn debuut maakte in 2017.

“Ik reed met de oude auto. Het was een grote stap naar de nieuwe auto vanwege de nieuwe regels. In vergelijking met hun 2014-auto was de nieuwe auto maar liefst zeven seconden sneller”, vertelde de coureur over zijn eigen stap naar de Formule 1. Het lastigste is volgens Stroll niet het vermogen, maar de hoge slijtage van de banden.

“Je raakt snel gewend aan het vermogen, het is echt hoe je als het ware één wordt met de auto”, legde de Canadees uit. “Dat geldt ook voor wat betreft de banden. Het is beslist een grote sprong naar de Formule 1 vanaf de Formule 3. Je kijkt tegen vijftien seconden verschil aan per ronde, waarschijnlijk nog meer. Ik denk zelfs wel 20 seconden per ronde, afhankelijke van de baan. Het is zeker een grote stap.”

De Canadese coureur zei de ontwikkelingen van Schumacher bij zijn oude team op de voet te volgen. “Hij heeft echt goed werk verricht, vooral in de tweede helft van het seizoen”, vertelde de F1-coureur. Het lijkt alsof nu alles samenvalt voor hem. Het kampioenschap is nog niet klaar, ik hoop dat hij het rond kan maken. Hij kijkt nog tegen een behoorlijk gat aan. Ik hoop voor hem en het team dat ze het kunnen afmaken.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS