Formule 1

McLaren wil terug in de topdrie en richt zich al op de auto van 2020: "Er alleen voor zorgen dat fouten niet..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 8 juli 2019 08:52 • Print artikel

Dit jaar maakte McLaren een enorme stap en is de Britse F1-renstal op dit moment het vierde Formule 1-team achter Mercedes, Ferrari en Red Bull. Komend jaar wil het team uit Woking zich tussen dat drietal vestigen en meestrijden voor de overwinning. Teambaas Andreas Seidl zegt dat het Formule 1-team nu al bezig is met de auto voor 2020.

null

“We zijn al een tijdje geleden begonnen met de auto van 2020”, aldus de kersverse teambaas Seidl tegenover Auto Motor und Sport. “De wissel is veel vroeger dan vorig jaar. We zitten nu in het proces om te plannen wanneer we compleet stoppen met de ontwikkeling van de auto van dit jaar en alle middelen verplaatsen naar de nieuwe auto, zodat we de volgende stap in 2020 kunnen nemen.”

McLaren is het vierde sterkste team van het moment en zit met haar Renault-motor nog voor het fabrieksteam van de Fransen. Het contract van McLaren en Renault voor levering van de motoren eindigt aan het einde van 2020. “Het is mooi om te horen dat Renault door wil gaan met investeren”, aldus Seidl. “Dat is waarom we daar geen hoofdpijn van krijgen. Hun ontwikkeling tijdens de winter was erg bemoedigend en de laatste updates brachten altijd de beloofde progressie.”

De Duitser hoopt dat de mentaliteit binnen het team zich nu verder ontwikkeld zoals dat bij de topteams is. “De cultuur is veranderd” zegt de teambaas. “Ik ben iemand die mensen altijd aanmoedigt om risico’s te nemen en dan te beschermen als dingen fout gaan. Je moet er alleen voor zorgen dat fouten niet twee keer gebeuren.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS