Formule 1

McLaren vindt het helemaal niets: "Ik hou van het geluid van de motor die rondgaat over het circuit..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 19 maart 2018 07:11 • Print artikel

Het gebeurt niet vaak dat een autofabrikant niet helemaal op snelheid is met een nieuwe technologische trend, maar McLaren geeft toe dat ze wat betreft de elektrische auto's daar nog vanaf zitten. Zo zei de McLaren Automotive-directeur Jolyon Nash dat hij weinig van de Formule E weet, welke wel de interesse heeft gewekt van merken als Audi, BMW, Jaguar en Porsche.

Formule E 2018


"Om heel eerlijk te zijn, welke gedachten ik ook heb, ze zijn behoorlijk ongeschoold," aldus Nash over de Formule E tegen Bloomberg. "Ik ben traditioneel. Ik hou van het geluid van de motor die rondgaat over het circuit. Formule E levert dat niet."

Overigens een opvallende uitspraak, want zusterbedrijf McLaren Applied Technologies levert juist de batterij van de tweede generatie Formule E auto's.

In Genève toonde het bedrijf uit Woking de McLaren P1 plug-in hybrid. Een auto met ongekende prestaties, waarvan er slechts 375 gebouwd gaan worden. De Zuid-Afrikaan zegt dat in de komende vier jaar de halve vloot van McLaren hybride gaat zijn, maar een elektrische auto zit er voorlopig bij het Britse merk nog niet in. Dat in tegenstelling tot Ferrari die recent wel een elektrisch concept aankondigde. "We willen geen auto produceren om slechts de technologie te demonstreren," aldus Nash. "Zo zijn wij niet."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS