Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Volkswagen gaat volledig elektrisch racend Pikes Peak op met ex-Le Mans-winnaar Romain Dumas

Uitgegeven door Wim Boekel • 1 februari 2018 11:04 • Print artikel

Volkswagen gaat meedoen aan de Pikes Peak International Hill Climb met een nieuw ontwikkelde elektrische prototype. De auto wordt gereden door drievoudig winnaar Romain Dumas. Daarmee keert het Duitse merk na dertig jaar terug naar het evenement dat op 24 juni verreden wordt.

Volkswagen


"We kunnen zo de efficiency van onze toekomstige batterij en aandrijving in een competitieve omgeving demonstreren", reageert Volkswagen Motorsport-directeur Sven Smeets. "Een extra uitdaging ligt in het feit dat de racebaan Pikes Peak op een normale weg is, waar zowel het weer als de wegomstandigheden regelmatig veranderen."

Dumas won de 24 uur van Le Mans twee keer en legt uit dat de elektrische auto een voordeel heeft op de auto's met een verbrandingsvermogen. "Het vermogen blijft tijdens het gehele traject gelijk. Voertuigen met een verbrandingsvermogen verliezen een significante hoeveelheid vermogen in de dunne berglucht. Ik moest dat tijdens mijn vorige twee deelnames ervaren en kijk er naar uit om vanaf de start op 2.862 meter tot de finish voor de eerste keer vol vermogen te rijden. Ik heb echt vertrouwen in Volkswagen Motorsport. Het team is gemotiveerd en heeft al vele keren getoond dat het direct in staat is om op onbekend terrein succes te behalen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS