Formule 1

McLaren-CEO Brown gooit olie op het vuur: “Max wint geen titel in een andere auto”

Uitgegeven door Frank Korsel • 13 mei 2024 05:02

Max Verstappen is opnieuw bezig aan een uitermate dominant seizoen in de Formule 1. De Nederlandse Red Bull won al vier van de zes races. Zak Brown, CEO van het team dat de laatste race won, gooit olie op het vuur. De McLaren-baas stelt dat Verstappen geen kampioenschap zou winnen in een andere auto.

Max Verstappen Zak Brown

‘Niet Max Verstappen is snel, maar Red Bull is oppermachtig’, dat is de veronderstelling van sommige critici. Dat zal ook de reden zijn dat Sergio Perez de overwinningen aan elkaar rijdt. Alhoewel het een het ander niet uitsluit, lijkt het zo te zijn dat Brown vooral zijn frustratie wil botvieren op de Nederlandse drievoudig wereldkampioen F1.

In de Beyond the Grid-podcast geeft Brown antwoord op de vraag op hij liever een sterke coureur wil hebben of een meesterlijke ontwerper: "Uiteindelijk heb je beide nodig. Ik denk niet dat je zonder een stercoureur gaat winnen, dus je hebt beide nodig. Het begint met de auto. Mensen vragen me altijd of het de auto of de coureur is, maar het is beide. Op dit moment denk ik dat er zes of zeven coureurs op de grid staan, die wereldkampioen zouden worden in de Red Bull. En zo geweldig als Max is, hij is één van de besten ooit, ik denk niet dat Max de titel zou winnen in een andere auto."

Nu McLaren de zege in Miami pakte heeft Zak Brown het hoogste woord, maar Max Verstappen zal ongetwijfeld antwoorden met zijn rechtervoet!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS