Formule 1

Max Verstappen roemt de kwaliteit van V6 hybride Honda-motor: "Ik denk dat het belangrijkste..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 maart 2019 11:30 • Print artikel

De afgelopen twaalf jaar reed Red Bull met de Renault-motor. Het F1-team en de motorenleverancier kenden hoogtepunten met vier wereldtitels voor Sebastian Vettel, maar ook dieptepunten en de relatie stond altijd onder druk. Het was nog net geen 'vechtscheiding', maar het moddergooien ging flink door. Dit jaar is Red Bull Racing overgestapt naar de Honda en volgens Max Verstappen is er nu veel meer een harmonie.

“Samenwerken met de Honda-engineers was echt leuk en aangenaam, omdat ze exact weten waarover ik praat”, vertelt de Limburger op doorreis naar de Grand Prix van Australië, in Tokyo. “We begrijpen elkaar echt, de communicatie voelt erg makkelijk aan. Dat is erg belangrijk met het seizoen voor ons, vooral in de kritische omstandigheden in de race, wanneer je niet veel tijd hebt om te beslissen. Ik denk dat we elkaar al erg goed begrijpen. Dat is waarom deze eerste paar weken zou belangrijk zijn om elkaar te leren kennen en elkaar te voelen en te begrijpen en de manier waarop je werkt. Dus twee erg positieve weken.”

Samen met Red Bull heeft Honda stappen gemaakt in de betrouwbaarheid, waardoor er kilometers tijdens de test in Barcelona gemaakt konden worden. Dat geeft de 21-jarige vertrouwen. “Ik was verrast met de betrouwbaarheid, omdat we veel ronden aflegden en we stopten eigenlijk nooit met een probleem”, aldus de Nederlander. “Dat is natuurlijk wat je wilt tijdens het testen.”

De kwaliteiten van de V6 hybride motor werden dan ook al geprezen door Red Bull. “Ik denk dat het belangrijkste was om gewoon de nieuwe motor te voelen”, vertelde Verstappen. “Het is een compleet andere motor unit, dus wilde ik gewoon wennen om er mee te rijden. Ik wilde het terugschakelen begrijpen, allemaal van dat soort dingen. En ik was erg positief verrast, het voelde erg goed. We hoefden niet echt veel er om heen te veranderen. Dus dat was enorm positief.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS