Formule 1

Liberty Media en TV-zenders praten over aanpassen van uitzendtijd Formule 1

Uitgegeven door Wim Boekel • 30 januari 2018 20:10

Liberty Media schijnt de starttijd van de Grand Prix te willen veranderen. Dat is de uitkomst van een bijeenkomst tussen de Amerikaanse eigenaren van de Formule 1 en de TV-zenders. "Diverse ideeŽn zijn op tafel gekomen, waaronder een verandering van de starttijd", meldt het Franse Auto Hebdo.

2018 Formule 1 Liberty Media


Al jaren is de starttijd van de Europese races om 14.00 uur, maar nu wil men deze verplaatsen naar 15.10. De reden hiervan is om meer kijkers te trekken. Volgens het Italiaanse La Gezzetta dello Sport is de reden hiervoor om 'tegemoet te komen aan de commerciŽle behoeften van de TV en het Amerikaanse publiek te helpen die een nadeel hebben van de bestaande starttijd'.

Ook de vrije trainingen en kwalificatietijden worden aangepast. Wat betreft de rare starttijd van 15.10 zegt de Italiaanse krant: "Dit is om tegemoet te komen aan de vraag van enige zenders voor commerciŽle doelen en het Amerikaanse publiek dat gewend is aan het uitzenden van commercials voor de start." De startijd voor de nachtraces in Singapore, Bahrein, Abu Dhabi blijft ongewijzigd. Terwijl de Franse Grand Prix pas om 16.10 zou gaan plaatsvinden om een aanvaring met het WK Voetbal te voorkomen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS