Formule 1

Jan Lammers over verbouwingen Circuit Zandvoort: "Alle ruis die je hoort, hoort bij ..."

Uitgegeven door Bart • 5 november 2019 18:04 • Print artikel

Afgelopen weekend zijn de laatste races verreden op de oude layout van het Circuit van Zandvoort. Nu is het tijd voor de verbouwingen om het circuit op tijd af te krijgen voor de Dutch Grand Prix Formule 1 van komend jaar mei. Een nieuwe fase voor Jan Lammers: "Tot nog toe verloopt alles volgens schema", zegt de sportief directeur van de Nederlandse Grand Prix in een interview met Formule 1. "Alle ruis die je hoort, hoort bij ondernemen anno 2019."

Circuit Zandvoort


Lammers doelt op de recente rechtszaken die het circuit en de organisatie van de F1-race heeft meegemaakt. De zaken werden gewonnen en dus kan de verbouwing starten. "Veel mensen denken: geen Grand Prix is duurzamer dan wel een Grand Prix. Maar zoals gezegd: zonder de race hadden we deze discussies en veranderingen niet gehad."

“Zie het nieuwe treinstation. Dat had er eigenlijk twintig jaar geleden al moeten zijn, maar was er zonder Formule 1 zelfs nu nog niet gekomen. Voor de Formule 1 is dat nieuwe station straks drie dagen fijn, maar die andere 362 dagen per jaar heeft Zandvoort er ook profijt van, zeker op mooie dagen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS