Formule 1

Hankook gaat de concurrentie met Pirelli aan en wil Formule 1-banden gaan leveren

Uitgegeven door Wim Boekel • 22 september 2018 13:57 • Print artikel

Aan het einde van het seizoen loopt het contract van de Formule 1 met bandenleverancier Pirelli af. Dat betekent dat er een nieuwe tender uitgeschreven gaat worden. Pirelli heeft al bevestigd dat men in het kampioenschap wil blijven en een inschrijving heeft gedaan. Voorwaarde is wel voor de Italianen dat de commerciŽle voorwaarden blijven zoals ze zijn. Nu blijkt dat naast de bandenfabrikant ook Hankook interesse heeft om in de Formule 1 te stappen.

Pirelli F1 auto RX foto Peter Vader

Tegenover Formula Spy heeft de Zuid-Koreaanse bandenfabrikant bevestigd dat zij een inschrijving hebben ingediend en dat de FIA de initiŽle technische en veiligheidsvereisten heeft goedgekeurd. De inschrijvingen van beiden worden nu doorgezet naar de commerciŽle rechtenhouder om een afweging te maken en een onderhandelingsproces te starten.

Er is alleen een struikelblok, want de nieuwe overeenkomst loopt voor een periode van 2020 tot en met 2023. De regels voor 2020 wijzigen nog niet, maar vanaf 2021 is er mogelijk een overstap van de 13 inch naar de 18 inch banden, waardoor de nieuwe bandenleverancier voor ťťn jaar Ďoude bandení moet produceren, voordat er naar de nieuwe wordt overgestapt. Dat is een groter probleem voor Hankook dan voor Pirelli. De Italianen hebben het productieproces voor de oude band al gereed, waar de Zuid-Koreanen een eenjarige investering moeten doen om aan de voorwaarden van de tender te voldoen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS