Formule 1

Ginetta ontbreekt ook tijdens 6 uur van Shanghai; Renger van der Zande terug bij DragonSpeed in de BR1

Uitgegeven door Wim Boekel • 22 oktober 2018 16:00

Het LMP1-team van Ginetta gaat de derde ronde op rij van het FIA World Endurance Championship missen. De Ginetta G60-LT-P1 staat niet op de inschrijvingslijst voor de 6 uur van Shanghai. Overigens is er geen reden bekend gemaakt waarom de Brite bolide van CEFC TRSM Racing ontbreekt.



Daarmee is de auto waarvan de Mecachrome motor is vervangen door de AER, nog niet met de nieuwe aandrijving in actie gekomen. De laatste race waarin de LMP1-auto reed, dateert alweer van de 24 uur van Le Mans van afgelopen juni. De afwezigheid in China volgt na financieringsproblemen van de hoofdsponsor CEFC Energy en het terugtrekken van Manor, die de dagelijkse uitvoering van de hele Ginetta-operatie voor zijn rekening bam. Vanwege het ontbreken van de Ginetta staat het aantal LMP1-inschrijvingen wederom op 8.

Overigens is er voor de Nederlanders wel goed nieuws te melden, want na zijn afwezigheid in Fuji, keert Renger van der Zande terug achter het stuur van de DragonSpeed BR Engineering BR1. In Fuji ontbrak onze landgenoot vanwege verplichtingen bij Wayne Taylor Racing tijdens de Petit Le Mans.



Verder is er ook in de GTE-Pro klasse mooi nieuws te melden. In deze klasse wordt één Chevrolet Corvette C7.R ingezet. In deze klasse is overigens ook Augusto Farfus afwezig. De Braziliaan wordt vervangen door Tom Blomqvist, die naast Antonio Felix da Costa in de BMW M8 GTE plaatsneemt. Farfus rijdt dit weekend in de FIA GT World Cup in Macau.

Entry list 6 uur van Shanghai

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS