Formule 1

Franz Tost over progressie Honda: "Ze hebben de verwachting wat dat betreft overtroffen.."

Uitgegeven door Wim Boekel • 5 november 2018 20:32 • Print artikel

Dit jaar kwam Honda van McLaren over naar Toro Rosso. De verwachtingen waren niet zo heel hoog gespannen, want de Japanners kenden met hun Honda-krachtbron drie ongelukkige jaren bij het F1-team uit Woking. De motor mistte niet alleen snelheid, maar bleek ook niet voldoende betrouwbaar. Maar Honda boekte, verlost van McLaren, veel progressie bij Toro Rosso. Voor STR-teambaas Franz Tost was het een enorme meevaller dit jaar met de Honda-motor.

STR F1 Honda

“Ze hebben tot nu toe fantastisch werk geleverd, omdat ze de prestatie enorm verbeterd hebben, maar ook de betrouwbaarheid”, zei de Oostenrijker tegen Crash.net. “Ze hebben de verwachting wat dat betreft overtroffen, omdat we dachten, om eerlijk te zijn, veel meer problemen te hebben. We hadden geen grote problemen. En ook als je naar de prestatie kijkt, omdat we met de nieuwe specificatie niet ver van de topteams zitten.”

Toro Rosso pakte al de nodige straffen met de wissel van de krachtbron, maar Tost is meer onder de indruk van de nieuwe specificatie. “Ik ben er van overtuigd dat Honda zich gedurende de wintermaanden gaat verbeteren”, voegde de teambaas er aan toe. “Ze doen erg goed werk en pushen er enorm voor. Hoeveel krachtbronnen we aan het einde van volgend jaar gebruikt hebben? Ik weet het nog niet. Voor mij is het gebruik van drie motoren vanuit de regels onjuist. We moeten de mogelijkheid krijgen om er meer te hebben, maar dat is wat er op het moment in de regels staat en ik hoop dat dit vanaf 2021 gaat veranderen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS