Formule 1

Formule 1-analisten hebben twijfels over F1-kalender: “Ik denk persoonlijk dat het heel moeilijk wordt”

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 24 maart 2020 21:07 • Print artikel

Kees van de Grint en Allard Kalff waren weer van de partij met hun programma Slipstream. Deze keer niet vanaf de vertrouwde studio, maar ze zaten op een Lotus 61. Daar hadden ze keurig op 1,5 meter afstand een gesprek met elkaar over de uitgestelde kalender van de Formule 1. Eigenlijk vinden de beide analisten dat het nu niet over de Formule 1 moet gaan, maar over het coronavirus. Dat vinden de heren veel belangrijker dan de races of en wanneer die gaan plaats vinden.

Banking Arie Luyendijk bocht

“Voorlopig wordt er helemaal niet geracet en weten we ook niet wanneer dat gaat plaatsvinden, maar eigenlijk is dat op dit moment ook niet zo belangrijk”, stelt Allard Kalff.

Kees van de Grint is het helemaal eens met Allard: “Dat is op het moment ook totaal niet belangrijk, daar heb je gelijk in. Het belangrijkste is dat we weer een beetje terugkeren naar een normaal leven. Natuurlijk is het leuk om over het racen te praten, maar zo belangrijk is het eigenlijk niet. Ik denk persoonlijk dat het heel moeilijk wordt om dit jaar een kampioenschap te krijgen. Misschien als het mee zit kunnen we aan het einde van het jaar nog wat racen en dat zou voor de fans heel mooi zijn, maar prioriteit nummer 1 is eerst het virus de wereld uit krijgen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS