Formule 1

F1 op Circuit Zandvoort: officiële aanvraag voor de evenementenvergunning is ingediend bij de Gemeente Zandvoort

Uitgegeven door Bas Kaligis • 2 december 2019 21:05

ZANDVOORT – Het WK-seizoen van Max Verstappen en co in de Formule 1 is nu officieel ten einde, maar op Circuit Zandvoort gonst het juist van de activiteiten om de komst van diezelfde Formule 1 mogelijk te maken. Zo’n vijf maanden voordat de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix (1-3 mei 2020) realiteit wordt, zijn er op de nationale Nederlandse autosportaccommodatie al belangrijke stappen gezet. Dat werd duidelijk tijdens een bijeenkomst, waarin vertegenwoordigers van nationale en internationale media over de stand van zaken werden geïnformeerd. In januari 2017 was het eerste bezoek van Formula One Management aan Circuit Zandvoort. In september 2018 kreeg Zandvoort het eerste bezoek van de helaas overleden Charlie Whiting namens de FIA. Sindsdien is er heel hard gewerkt om het allemaal voor elkaar te krijgen.

null

Op en rond het circuit rijden graafmachines, zandtransportauto’s, walsen en ander rollend materiaal af en aan. Op meerdere plaatsen tegelijk zijn mensen van gespecialiseerde ondernemingen, aangevoerd door VolkerWessels als officieel evenementpartner, druk bezig om de benodigde werkzaamheden volgens plan uit te voeren. Zo worden er tunnels onder de baan aangelegd, wordt het rennerskwartier geëgaliseerd en uitgebreid, wordt op een aantal punten het baantracé gewijzigd, worden de grindbakken aangepast en, ongetwijfeld het meest spectaculaire aspect, worden twee bochten ingrijpend gereconstrueerd en voorzien van een helling, waardoor er sprake is van heuse kombochten – een uniek element in de Formule 1.

"Ruimschoots op tijd klaar"
Robert van Overdijk, directeur van Circuit Zandvoort en van de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix, meldde dat gisteren, op 1 december, de officiële aanvraag voor de evenementenvergunning is ingediend bij de Gemeente Zandvoort. “Ruimschoots op tijd, vijf maanden van tevoren, zodat alle betrokken instanties er goed naar kunnen kijken, net zoals we ook in de aanloop naar het daadwerkelijk indienen van de aanvraag met al deze instanties nauw en constructief hebben samengewerkt. Met elkaar tillen we Zandvoort naar wereldniveau.”

Spreiding is cruciaal
De organisatie van de Dutch GrandPrix gaf ook een toelichting op de logistieke aspecten van het evenement, met name ten aanzien van mobiliteit en bereikbaarheid. Daarbij is spreiding cruciaal, is de trein de sleutel tot succes, terwijl de fiets het uithangbord is. Men gaat werken met 'doorlaatbewijzen' om ervoor te zorgen dat Zandvoort bereikbaar is en blijft voor degenen die er wonen, werken en verblijven, en voor bezoekers van de Grand Prix.

FOTO'S Verbouwingen en werkzaamheden Circuit Zandvoort

Kado Sinterklaas-TIP: Alles over de Formule 1 op Zandvoort (1948 - 2020)

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS