Formule 1

Dubbel gevoel bij Christian Horner: "Max had deze zege nooit uit handen gegeven"

Uitgegeven door Bart • 17 november 2019 21:11 • Print artikel

De Grand Prix van Brazilië kende in Max Verstappen een dominante winnaar. De Nederlander pakte de achtste zege uit zijn carrière, maar het had voor zijn team Red Bull nog veel mooier kunnen zijn. Alexander Albon reed achter Verstappen op de tweede plaats, maar werd in de rondte getikt door Lewis Hamilton en viel terug tot P15. Dat zorgde voor dubbele gevoelens bij teambaas Christian Horner.

Christian Horner Red Bull


Horner genoot van het presteren van Verstappen: "Het was een fantastische race. Max had deze zege nooit uit handen gegeven", begon Horner in zijn interview bij Sky Sports F1. "Hij had het voordeel van de nieuwere banden en gebruikte die optimaal in de outlap. Snel had hij de leiding weer te pakken."

"Ik vind het enorm balen voor Alex. Ik had hem gezegd dat zijn tijd zou komen en ik ben trots op zijn rijden van vandaag. Hij heeft inhaalacties gemaakt op gerenommeerde wereldkampioenen, maar zijn tijd komt nog wel."

De actie van Lewis Hamilton kon Horner niet begrijpen. "Het is een bedrieglijke bocht, omdat Alex op de racelijn zat en Lewis wat aarzelde bij zijn move. Na het contact moest Alex wachten tot het hele veld voorbij was, maar het was een weifelende actie van Lewis."

Tot slot was Horner heel blij voor Pierre Gasly die in de Toro Rosso naar de tweede plaats reed. "In de omgeving van Toro Rosso heeft hij minder druk. De auto is ook iets makkelijker om te rijden, maar hij rijdt briljant en dit is een geweldig resultaat voor hem en goed voor zijn zelfvertrouwen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS