Formule 1

Dr. Helmut Marko over de "gecompliceerde zaak" van Daniel Ricciardo

Uitgegeven door Frank Korsel • 15 september 2023 06:01

Daniel Ricciardo kreeg tijdens de Tweede Vrije training voor de 2023 Dutch Grand Prix een ongeluk waarbij hij zijn middenhandsbeentje brak. Hij is nu herstellende, maar Dr. Helmut Marko denkt niet dat de Australiër deze maand nog achter het stuur van de AlphaTauri AT04 kan kruipen.

Daniel Ricciardo Helmut Marko

De voormalig teamgenoot vanMax Verstappen is hard bezig aan zijn herstel en is dit weekend zelfs aanwezig in Singapore. Hij is daar niet om te rijden, maar om het team te ondersteunen. Red Bull verwacht dat hij tijdens de Grote Prijs van Qatar weer achter het stuur zit.

Bij Servus TV vertelde Helmut Marko het volgende over het herstel van Ricciardo: "Het is een gecompliceerde zaak. Er zijn zeven fracturen. Hij staat onder toezicht van dezelfde dokter die MotoGP-coureur Marc Marquez (Dokter Xavier Mir opereerde eerder dit jaar ook Lance Stroll na zijn fietsongeluk, red.) heeft geopereerd. We denken dat hij zes weken nodig heeft om te herstellen en we hebben een goede vervanger gevonden in de persoon van Liam Lawson. We willen geen enkel risico nemen."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS