Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 3

Kleinzoon van tweevoudig F1-kampioen Emerson Fittipaldi en zoon van vijfvoudig WK-kampioen 500cc Mick Doohan naar F3 met HWA Racelab

Uitgegeven door Bart • 9 januari 2020 10:30 • Print artikel

HWA Racelab heeft de line-up voor het FIA Formule 3-team bekendgemaakt. Het team uit het Duitse Affalterbach heeft gekozen voor Jack Doohan, Enzo Fittipaldi en Jake Hughes. Laatstgenoemde reed ook vorig jaar voor het team, boekte een overwinning op de Red Bull Ring en eindigde als zevende in het kampioenschap. Jack Doohan is de 16-jarige zoon van vijfvoudig wereldkampioen in de 500cc Mick Doohan. Enzo Fittipaldi is op zijn beurt de kleinzoon van wereldkampioen F1 in 1972 en 1974 Emerson Fittipaldi.

Jake Hughes


Jack Doohan stapte op 15-jarige leeftijd van het karten over naar het Formule-racen. In 2018 was de Australiër beste rookie in de Britse F4 en vorig jaar werd hij tweede in het Aziatische F3-kampioenschap. Enzo Fittipaldi sloot op 15-jarige leeftijd aan bij de Ferrari Driver Academy en won 2018 zeven races en de titel in het Italiaanse Formule 4 kampioenschap. Vorig jaar eindigde de Braziliaan, broer van Pietro, op de tweede plaats in het Formule Regional European kampioenschap.

Doohan hoopt op zijn nog jonge leeftijd stappen in de autosport te zetten. "Ik hoop dat ik bij een topteam als HWA Racelab voor de titel mee kan strijden. Fittipaldi heeft dezelfde droom. "Ik kan echt niet wachten tot dit super competitief kampioenschap gaat beginnen. Ik wil voor de titel meestrijden." Hughes: "Het doel is duidelijk. Ik wil mijn carrière en het team naar een hoger niveau brengen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS