DTM

Wanneer Opel weer winst draait, komt ze mogelijk terug in de wereldwijde autosport

Uitgegeven door Wim Boekel • 13 februari 2018 07:47 • Print artikel

Opel kan terugkeren in de wereldwijde autosport met een raceprogramma, maar dat is zeker niet voor 2020. Een andere eis is dat het Duitse bedrijf weer winst maakte. Opel en Vauxhal werden vorig jaar overgenomen door de PSA-groep en voor de twee automerken wordt voor 2017 een verlies verwacht van rond de 225 miljoen euro. Volgens PSA-directeur Carlos Tavares heeft het laten overleven van Opel de prioriteit, maar als dat bereikt is kan dus een motorsport programma overwogen worden.

Opel DTM

"Opel, zoals zoveel merken van de PSA-groep, heeft de kans op hun motorsport programma vanaf het moment als we het bedrijf hebben omgeturnd", zegt de Portugees tegen het Engelse Autosport. Vorig jaar werd Opel door het Franse bedrijf overgenomen voor 2,15 miljard euro. "Op dit moment is de motorsport voor Opel erg beperkt. Er is de Adam R2, maar dat is een beperkt merk-kampioenschap en kost het bedrijf niet veel. De prioriteit is dat Opel overleeft, dat is het belangrijkste. Ik wil niet dat ze hun focus verliezen."

"Zodra Opel orde op zaken heeft gesteld en we willen dat in 2020, kunnen we weer praten en dan ben ik gretig om de Duitse engineers te laten werken in de motorsport, net zoals ik dat heb gedaan met Franse, Spaanse en Engelse engineers. Alles is mogelijk zolang de heropstanding niet in gevaar is."

Programma's die Opel in het verleden had was het World Rally Championship met het laatste model van de Kadett GSI. Daarna kwam men tot 2005 nog met een Astra in actie in de DTM. Jeroen Bleekemolen reed onder andere voor het merk in dit kampioenschap. Op dit moment is er dus de Opel Adam R2, waarmee men rijdt in de Ralley Cup in Duitsland en het Europees Rally Kampioenschap. Privéteam Holzer onthulde afgelopen jaar nog de Opel Adam R5, maar deze krijgt geen fabrieksondersteuning.

De Opel Astra voor de TCR, werd ontwikkeld in samenwerking met Opels engineering partner Kissling Motorsport.

FOTO'S: Opel GT concept, sportauto van de toekomst

VIDEO heftige crash; zo sloop ik de Opel DTM-bolide

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS