DTM

Robin Frijns als een raket uit de startblokken: "Prachtig om het seizoen met twee podiums te beginnen"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 6 mei 2019 05:35 • Print artikel

Audi-fabriekscoureur Robin Frijns is zijn tweede seizoen in de Duitse toerwagenserie DTM met succes begonnen. In beide races op het circuit van Hockenheim eindigde hij met zijn Audi RS 5 DTM als derde. Met dit resultaat staat de Maastrichtenaar op de tweede plaats in de tussenstand van het kampioenschap, waarin hij de best geklasseerde Audi-rijder is.

Robin Frijns DTM podium champagne

Op zaterdag startte Frijns als vijfde. Hij begon voortvarend, maar viel vervolgens enigszins terug, omdat de eerste set banden in de erbarmelijk slechte weersomstandigheden met zware regenval niet de benodigde grip bood. Na de pitstop met bandenwissel ging het aanmerkelijk beter en toonde de Nederlander weer eens zijn kwaliteiten onder natte omstandigheden. Hij maakte meerdere posities goed en werd uiteindelijk als derde geklasseerd, één plaats achter zijn Duitse Audi-merkgenoot Mike Rockenfeller

Sterke inhaalrace
Voor de race op zondag kwalificeerde Frijns zich als derde, zijn beste kwalificatieresultaat tot nu toe in de DTM. Ditmaal kwam hij bij de start slecht weg, verloor meerdere posities en liep ook bij de pitstop het nodige tijdverlies op. Een sterke inhaalrace bracht hem echter terug naar de derde plaats, waarmee hij zijn resultaat van een dag eerder herhaalde. De overwinning op zondag was voor Audi-rijder René Rast, die vanaf de 16e startplaats een sensationele inhaalrace reed. Samen met de tweede plaats van Nico Müller en de derde positie van Frijns was daarmee het volledige podium voor Audi.

Robin Frijns Hockenheimring

“Natuurlijk prachtig om het seizoen met twee podiumplaatsen te beginnen”, luidde Frijns’ conclusie na afloop. “Een heel verschil met vorig jaar, toen ik na het eerste weekeinde nul punten achter mijn naam had. De race op zaterdag was vanwege de regen heel zwaar, maar na de pitstop ging het met een verse set banden aanmerkelijk beter. Zondag verprutste ik de start volledig en verloor ik ook nog eens veel tijd door een probleem tijdens de pitstop, maar de snelheid zat er goed in en zo kon ik tal van posities goedmaken. Had de race nog één ronde langer geduurd, dan had ik misschien ook Nico nog kunnen pakken. Al met al ben ik heel tevreden met het resultaat van dit weekeinde”

VERSLAG Race 1 DTM Hockenheim

VERSLAG Race 2 DTM Hockenheim

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS