DTM

Spectaculaire opmars van Rene Rast brengt hem de overwinning; Robin Frijns opnieuw derde, podium voor Audi! + UITSLAG

Uitgegeven door Peter Vader • 5 mei 2019 17:09 • Print artikel

René Rast (GER, Audi) heeft een indrukwekkende overwinning behaald tijdens de DTM zondagrace op de Hockenheimring. Er waren na afloop alleen maar superlatieven voor zijn geweldige opmars door het veld naar de uiteindelijke overwinning. De DTM-kampioen van 2017 was begonnen vanaf de zestiende plaats op de startgrid, hij gebruikte een safety car-fase voor een extra stop en overklaste de concurrentie met de extra set verse Hankook-slicks. Altijd één tot anderhalve seconde sneller dan zijn tegenstanders, moest de ene na de andere tegenstrever voor hem buigen, omdat hij ook heel slim gebruik maakte van het DRS ("Drag Reduction System").

DTM Hockenheim start zondag

Een dolgelukkige René Rast na afloop: "Wat een race, ongelofelijk! Eén van de beste uit mijn carrière, ik had vooraf niet op deze winst gerekend. We maakten een extra stop in de safety car-periode en waren duidelijk superieur vanwege de verse banden. Om in twee ronden door het hele veld te ploegen was natuurlijk heel leuk en de fans wilden dat ook graag zien. En..., de racegod stond vandaag aan onze kant en liet ons winnen!"

DTM Hockenheim Rene Rast racewinnaar Race 2

Nico Müller (SUI, Audi) en Robin Frijns (NED, Audi) streden op het scherpst van de snede met pole-sitter Philipp Eng (AUT, BMW) om een plaats op het podium. Regen werd afgewisseld door de zon. Voor Philipp Eng ontwikkelde de racezondag zich aanvankelijk heel goed, hij leek zijn verprutste zaterdag ruimschoots te gaan goedmaken. Nadat de Oostenrijker met motor-sensorproblemen onder regenachtige omstandigheden tot de verliezers op zaterdag behoorde, bracht de zonneschijn hem het geluk op zondag weer terug. In de ochtend reed Eng naar pole position, begon de race furieus en leidde de race erg lang. Na de verplichte pitstop moest hij echter Audi-rijders Rast, Müller en Frijns voor zich dulden. Weliswaar als beste geklasseerde BMW-rijder viel een sterke vierde plaats hem uitendelijk ten deel.

DTM Hockenheim Au<b></b>di 1 2 3 overwinning

Ook Robin Frijns blikte met veel voldoening terug op zijn race: "Mijn start was allesbehalve goed en ik viel terug naar de achtste plaats. Maar toen mijn racesnelheid weer op peil was en ik goed kon inhalen, hadden de anderen meer problemen met hun bandenmanagement dan ik. Ik heb echt genoten van de duels. De derde plaats is een goed resultaat en ik ben opnieuw zeer tevreden. "

Aston Martin vervolgde ook zijn verhaal van de goede start van zaterdag: Paul Di Resta (GBR) stopte vlak voor de safety car en profiteerde van zijn ideale positie op de baan. Vanaf ronde 24 verzamelde de Schot zijn eerste maatgevende kilometers met de nieuwe fabrikant in de DTM. Di Resta koos ook voor een twee-stop strategie en eindigde op de zevende plaats.

DTM Hockenheim Paul Di Resta 7e

Uitslag DTM Race 2, zondag 5 mei 2019 Hockenheimring:
1. René Rast (GER), Audi, 37 Runden in 58.53,819 Min.
2. Nico Müller (SUI), Audi, + 11,922 Sek.
3. Robin Frijns (NED), Audi, + 12,184 Sek.
4. Philipp Eng (AUT), BMW), + 17,952 Sek.
5. Bruno Spengler (CAN), BMW, + 22,769 Sek.
6. Timo Glock (GER), BMW, + 37,615 Sek.
7. Paul Di Resta (GBR), Aston Martin, + 37,920 Sek.
8. Marco Wittmann (GER), BMW, + 44,294 Sek.
9. Jamie Green (GBR), Audi, + 47,031 Sek.
10. Joel Eriksson (SWA), BMW, + 49,079 Sek.

Snelste raceronde: Pietro Fittipaldi (BRA), Audi RS 5 DTM, 1.30,401 Min.
Pole-Position: Philipp Eng (AUT), BMW M4 DTM, 1:28,972 Min.
Weersomstandigheden: 10–13°C, bewolkt
Baanomstandigheden: 14–15°C, droog

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS