DTM

Mercedes veegt plan van tafel: "Ik geloof niet dat het levensvatbaar kan zijn"

Uitgegeven door Wim Boekel • 5 mei 2018 06:09 • Print artikel

Gerhard Berger zei recent dat hij graag privéteams in de DTM wil zien. Een mogelijkheid die al werd geopperd was dat HWA met niet-gelabelde Mercedessen gaat rijden in 2019. Mercedes DTM-baas Ulrich Fritz zegt dat het niet levensvatbaar is om door private financieringen tegen de fabrikanten te vechten. De Duitser zegt dat HWA in staat is om door te gaan met de auto’s maar ziet zo’n deal echter geen realiteit worden.

2018 DTM Mercedes


“Zouden we in staat zijn om dat te doen wat betreft engineering en personeel? Ja, zeker”, zegt de DTM-directeur van Mercedes tegen het Amerikaanse Motorsport. “Zou het productief zijn om als privaatteam tegen fabrieksteams die ingeschreven zijn door fabrikanten te vechten? Waarschijnlijk niet. Los daarvan, ik geloof niet echt dat een project van deze omvang serieus kan zijn en levensvatbaar als het op private financiering vertrouwt.”

Dit jaar is de aerodynamica teruggebracht in de DTM, waardoor de verwachting is dat het veld dichter bij elkaar zit. “De opbouw naar het weekend is ongelofelijk, zowel voor het team als mijzelf,” zegt Fritz. “De emoties zijn dit jaar nog intenser dan normaal, omdat het de laatste keer is dat we naar Hockenheim gaan voor de seizoenopener. Daarbij zit de DTM in 2018 dichter op elkaar dan in voorgaande jaren, de marge voor fouten is klein.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS