Karting • Chrono

Regerend KZ-kampioen Kart Support in de hoogste versnelling op weg naar meer succes!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 25 juni 2018 01:03 • Print artikel

KERPEN - Het topteam van Kart Support zorgt al vele jaren voor successen in koningsklasse van de Nederlandse kartsport. Ook dit jaar gaat de equipe van Erwin van der Veen, regerend kampioen in de KZ-klasse (125cc schakelkarts) in de hoogste versnelling op jacht naar succes. Met Joey Hanssen heeft Kart Support een zeer ervaren coureur in dienst. Dit jaar hoopt de 26-jarige Hanssen uit Horst met zijn CRG opnieuw beslag te leggen op de titel. De ontwikkelingen en prestaties van het kartteam zijn alvast hoopgevend.

Joey Hanssen wint NK in Kerpen

Tijdens de vierde ronde van het Nederlands kampioenschap won Joey de finale van de sterkbezette klasse. Het was alweer zijn derde overwinning in vier rondes. Hij is dus hard op weg naar de titel, één van zijn voornaamste doelen van het seizoen. “Ik ga niet voor minder dan de eerste plek”, was Joey duidelijk. “Erwin en ik werken heel hard richting het NK en het WK en dat werpt zijn vruchten af. Dit is de voorbereiding daarop en die gaat goed.”

Hoewel het NK qua niveau niet te vergelijken is met het WK, rijdt er een behoorlijk aantal kleppers in. Dat Joey erin slaagt die met regelmaat te verslaan, zegt in ieder geval dat hij met Kart Support op de goede weg is. Natuurlijk speelt zijn enorme ervaring een grote rol in het perfectioneren van het materiaal. “Ik weet wel hoe een KZ2-kart werkt. Ik rijd er al in sinds mijn dertiende. En mijn ervaring groeit alleen maar.”

Laura van den Hengel

Dat het materiaal tiptop in orde is, liet ook zijn teamgenote Laura van den Hengel zien. Een paar weken geleden nog was ze heel knap vierde geworden tussen al het mannelijke geweld tijdens de derde ronde van het NK. “In Eindhoven ging het echt goed. Dat was echt super. Ik had het eerlijk gezegd niet verwacht. Ik zat het hele weekend goed bij de kopgroep in de buurt. In de race reed ik van elf naar vier. Ik kon zo hard aanzetten, dat was gewoon goed. We willen nu stabiel top tien blijven rijden.”

Joey: “Het technische gedeelte is altijd goed geweest, maar we blijven zoeken. We hebben de motoren elke week veel op de testbank. Zeker nu we nog maar twee maanden voor het WK zitten. We gaan dan ook nog heel veel proberen op motorisch vlak. Eén keer in de zoveel tijd vinden we dan wat nieuws. We doen alles zelf omdat we niet afhankelijk willen zijn van iemand anders.”

Die aanpak heeft Kart Support opgeleverd dat het al jaren één van de absolute topteams is in de KZ2 in het Nederlands kampioenschap van organisator Chrono. De vraag is nu natuurlijk of het goed genoeg gaat zijn voor de wereldtitel. Joey heeft er in ieder geval alle vertrouwen in. “Ik denk dat ik het nog steeds ik hoge ogen kan gooien."

Kart Support is gespecialiseerd in begeleiding van karters in de KZ en KZ-plus klassen, maar ook voor hobby-karters. Naast rijders-coaching en de verkoop van CRG karts zorgt het team van Erwin van der Veen en Joey Hanssen ook voor technische ondersteuning zoals tuning van motoren. Dat deze motoren als de brandweer gaan, bewees men door naast de zege van Hanssen bij NK in Kerpen in de KZ, ook in de KZ Plus tot succes te komen. Daarin won Floris Schouten met een geprepareerd motorblok van Kart Support.

Voor meer info over rijdersbegeleiding of motortuning ga eens naar de Facebook pagina van Kart Support of Joey Hanssen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS