Karting • Chrono

Joey Hanssen en Kart Support met ijzeren vuist naar Nederlandse titel in koningsklasse

Uitgegeven door Bas Kaligis • 3 oktober 2017 14:28 • Print artikel

GENK – Hij won alle zes de polepositions en veertien van de achttien races. Logisch dus dat karter Joey Hanssen, uitkomend voor het succesvolle CRG-raceteam van Kart Support, zondag in Genk Nederlands kampioen werd in de KZ-klasse. De 26-jarige topper uit Horst was dit seizoen op zijn CRG ongenaakbaar en kon zo opnieuw een prachtige titel toevoegen aan zijn toch al zo imposante palmares.

Joey Hanssen en Kart Support

Nee, onverwacht was de titel allang niet meer. Dat hij die zou pakken was louter nog een formaliteit. Dat wilde niet zeggen dat de sympathieke Limburger dan maar rustig aan zou doen. In tegendeel: hij domineerde op de Belgische piste zoals hij het hele seizoen de koningsklasse al domineerde. En ‘dus’ stonden er na afloop van de laatste ronde van het NK drie manchezeges achter zijn naam. Over winnen in stijl gesproken!

“Winnen is altijd leuk”, zei Joey na afloop die had genoten van het raceweekeinde op de Belgische baan. “Mijn voorbereiding was nog beter dan normaal. Er stond een aantal grote namen aan de start. Als je daarmee in de trainingen rijdt, ga je daar naar rijden. We hadden een vol veld. Dat was mooi.”

Het zelf racen geldt vooral nog als een mooie uitlaatklep naast zijn werk voor Kart Support van Erwin van der Veen. Sinds augustus vorig jaar rijdt de gelouterde racer voor diens topteam en werkt bovendien samen met de man die al meerdere kampioenen afleverde. Joey is er rijdersbegeleider en regelt de motorverhuur. “Supermooi werk. Ik geniet er echt van.”

Kart Support en Joey Hanssen NK titel

Erwin van der Veen: “Leuk dat ik nu met Joey samenwerk. We vormen een goede twee-eenheid. Hij is erg goed in zijn werk en heeft er echt hart voor. We testen en ontwikkelen samen de motoren. Verder is hij heel druk met zijn begeleidingswerk. We zijn altijd op zoek naar talent met een echte winnaarsmentaliteit. Het is een uitdaging voor ons om jonge rijders voorin te laten rijden, die we met onze know-how verder kunnen begeleiden in hun carrière. Verder gaat speciale dank uit naar Michel Vacirca van CRG Holland, waar we al vijftien lang nauw mee samenwerken."

Joey: “Onze rijders kunnen alles krijgen. Ik rijd samen met ze in trainingen en leg ze uit hoe het moet. En dan maar oefenen natuurlijk.” Dat betaalt zich uit, zo bleek ook zondag. Toon de Winter deed voor het eerst mee als rijder van Kart Support in de KZ-klasse en werd prompt tweede in de kwalificatie. “Dat was helemaal super. Zijn kwalificatie was zijn minpuntje. Ik heb hem een paar dingen uitgelegd en toen kon-ie het in één keer wel. Op één punt van de baan was hij steeds sneller dan ik. Daar leer ik dan ook weer van. Dat vind ik mooi.”

Voor Joey, die in 2011 in Genk wereldkampioen werd, kent het karten nog maar weinig geheimen. Hij won heel veel en toch heeft hij nog altijd ambitie. “Ik wil nog weleens een grote internationale wedstrijd rijden. Die staat nog wel in mijn boekje”, zei hij. Welke dat moet worden, ligt voor de hand. Hij hoopt volgend jaar opnieuw een gooi te doen naar de wereldtitel. Dan wordt de mondiale titelstrijd opnieuw in Genk gehouden. “Dat wordt een soort thuisrace. Misschien moet ik dat toch maar eens proberen!”

Joey Hanssen bedankt zijn monteur Timo Thijssen, Erwin van der Veen, Arno Pijpekamp, Michel Vacirca, CRG Holland en zijn vader en moeder.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS