Karting • Chrono

Ontketende Bruno Mulders laat opnieuw zijn tanden zien bij NK karting: "Het geeft zo’n kick"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 22 augustus 2018 01:09 • Print artikel

BERGHEM – Wie veel wint, is de opgejaagde in sport, maar Bruno Mulders toonde zich niet onder de indruk. Het tienjarige karttalent uit Bosch en Duin won beide races tijdens de zesde ronde van het Nederlands kampioenschap Rotax Max en schreef zo weer een fraaie dagzege in de Micromax-klasse op zijn palmares.

Bruno Mulders kopstart

“Het was een kwestie van concentreren en gewoon blijven pushen. Doen alsof er iemand voor je rijdt die je wilt inhalen”, verklaarde Bruno de twee eclatante zeges die hij zondag op het circuit van Berghem had geboekt. In de finale kwam hij met een voorsprong van acht seconden als eerste over de finish, in de prefinale was dat zelfs twaalf seconden geweest. Niemand die ook maar enigszins in de buurt kwam van de ontketende Utrechter.

Hij had het op zich dus best rustiger aan kunnen doen, dan had hij nog gewonnen. Toch probeerde Bruno de voorsprong zo groot mogelijk te maken. “Een paar races geleden heb ik geleerd dat dat belangrijk is”, zei hij. “Want als je een foutje maakt, heb je tijd om die te herstellen. En als je kunt wegrijden van de rest ben je de rest van de race veilig. Dat voelt heel goed.”

Bovendien was het voor hem ook een kwestie van loon naar werken krijgen. “Ik heb er zoveel voor getraind. Dat je daar dan voor wordt beloond, is heel mooi. Dan merk je ook hoe belangrijk trainen is. Ik heb er al veel kinderfeestjes voor afgezegd. Nu gaat het zo goed. Daar ben ik echt blij mee.”

Dat Bruno een mooi weekeinde voor de boeg had, werd vrijdag al duidelijk tijdens de vrije trainingen. Hij was toen al veruit de snelste. Het zal dan ook niet verbazen dat de snelle karter van Hugo Motorsports tijdens de kwalificatie de poleposition greep. Toch ging hij er niet van uit dat hij de races zou winnen. “Je moet wel blijven nadenken. Als je de race ingaat en denkt: ik kan makkelijk winnen dan verlies je juist.”

Bruno Mulders en trotse vader

Onderschatten doet Bruno zijn sport nooit. “Het mooie aan karten is dat die geestelijk en fysiek zwaar is. Tijdens de race moet je blijven nadenken. Dat maakt het geestelijk zwaar. Dat je hard door de bochten gaat betekent dat je G-krachten voelt. Dat maakt het lichamelijk zwaar. Het geeft zo’n kick. Dat vind ik lekker. Ik vind het gewoon heerlijk om in mijn kart te zitten. Het voelt als thuis.”

En dat zorgt er in Bruno’s geval voor dat hij races wint. Op zeer overtuigende wijze. Het leverde hem alweer een fraaie beker op. “Maar daar doe ik het niet voor. Ik doe het voor het gevoel dat ik heb gewonnen”, zei hij. “Het gaat mij om de winst. Dat is het enige dat telt!”

Bruno Mulders wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Liverbird, Holland Trading Group en Holdinga Matthijssen Kraak Notarissen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS