Autosport NL • Autosport NL Diversen

Nederlandse autosport twee nieuwe raceklassen rijker

Uitgegeven door Bas Kaligis • 4 april 2011 12:20 • Print artikel

Nederland heeft er een nieuwe, nationale autosportorganisatie bij. Bekende coureurs, race-instructeurs en ondernemers Danny van Dongen en Dillon Koster gaan een nieuwe uitdaging aan en introduceren dit seizoen twee nieuwe raceklassen onder de naam Dutch Race Driver Organisation (DRDO).

DRDO; Danny van Dongen en Dillon Koster

Veel rijtijd, veel plezier en betaalbaar
"Deelnemers moeten kunnen genieten van het racen en de competitie, terwijl tegelijkertijd de kosten relatief beperkt worden gehouden. Dat racen geld kost staat overigens niet ter discussie", aldus Koster. "Wij zagen bovendien een gat in de markt met het racen na werktijd."

Danny van Dongen is duidelijk over de doelstelling van DRDO: "We willen graag een 'onestopshop' zijn. In de lijn van de succesvolle racecursus en business club is het organiseren van races nu een logische vervolgstap. Daarbij richten we ons op een brede doelgroep, die door middel van dit format veel kunnen rijden en plezier kunnen hebben in de autosport."

BMW Renova M3 Cup

Gentlemen drivers in de GTC Renova M3 Cup
Voor zogenoemde ‘gentlemen drivers’, voor wie meedoen prioriteit heeft boven winnen, is de GTC Renova M3 Cup in het leven geroepen. De M3 Cup is bedoeld om veel kilometers te maken met een aantrekkelijke auto. De door Koopman Racing geprepareerde BMW E46 is dan ook bij voorbaat al een succes; voor het eerste seizoen wordt een startveld van twintig M3’s verwacht.

Debutanten in de Dieselklasse
De tweede serie binnen het frame van DRDO is de Dieselklasse, voor alle dieselvoertuigen met een motorinhoud tot twee liter. Gedacht kan worden aan modellen zoals deze uitkomen in de Tourwagen Diesel Cup van het Dutch Power Pack; van Seat Ibiza tot Volkswagen Golf. Deze klasse is met name voor debutanten, die met een minimaal budget toch veel plezier willen hebben en ervaring kunnen opdoen voor een eventuele racecarrière.

Raceprogramma
Alle evenementen bestaan uit een vrije training, kwalificatie en twee races van een uur. Daarbij vindt tijdens elke race een verplichte pitstop plaats, zodat van rijder kan worden gewisseld. Dit biedt de mogelijkheid om twee rijders per auto in te schrijven en zo de kosten per equipe te kunnen delen.

Kalender
DRDO presenteert met acht evenementen op twee circuits direct een volwaardige kalender. Zes daarvan zullen op dinsdagavond op Circuit Park Zandvoort plaatsvinden, waarbij zowel de GTC Renova M3 Cup als de Dieselklasse in actie komen. Daarnaast maakt DRDO met de M3 Cup nog twee keer een uitstapje naar het TT Circuit Assen, onder andere tijdens het SuperLeague Formula weekeinde op 4 en 5 juni 2011.

Inschrijven via www.drdo.nl
Geïnteresseerden en deelnemers kunnen vanaf vandaag terecht op www.drdo.nl voor alle informatie over de organisatie en de verschillende raceklassen. DRDO stelt deelnemers in staat zich online in te schrijven via deze website.

Kalender DRDO 2011:

26 april 2011 Zandvoort
31 mei 2011 Zandvoort
4 & 5 juni 2011 Assen*
28 juni 2011 Zandvoort
26 juli 2011 Zandvoort
30 augustus 2011 Zandvoort
11 september 2011 Assen*
11 oktober 2011 Zandvoort

* Evenement exclusief voor M3 Cup.

Kijk HIER voor meer informatie.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS