Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Rookie Danny Kroes aan de leiding in TCR Benelux na enerverend weekeinde op Spa-Francorchamps!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 13 juni 2018 15:34 • Print artikel

SPA-FRANCORCHAMPS - Hij debuteerde dit seizoen als toerwagencoureur en na drie ronden kan Danny Kroes al zeggen dat hij de kampioenschapsleider is in de TCR Benelux. Afgelopen weekeinde was het strijdtoneel het fameuze circuit van Spa-Francorchamps. Daar werd de achttienjarige rookie uit Vijfhuizen zevende en negende in de TCR Europe en vierde en derde in de respectievelijke races van de TCR Benelux. Wat de prestatie van de rijder van PCR Sport nog knapper maakte, is dat hij in beide races met schade reed door toedoen van een ander.
 

Danny Kroes TCR Spa Francorchamps Eau Rouge

“Mooi dat ik de leiding in de TCR Benelux heb kunnen overnemen, ik heb nog elk weekend punten gepakt. Ook Jean-Karl Vernay, Stefano Comini rijden mee. Dat zijn toch grote toerwagennamen”, zei Danny, die wist dat er zonder die schades misschien nog wel meer in had gezeten. “Contact hoort erbij in deze sport. Ik lag in race één op P6 toen Julien Briché me raakte. Ik had linksachter schade en veel overstuur, maar ik kon gelukkig wel de race uitrijden. In race 2 was het een vergelijkbaar verhaal. Dusan Borkovic reed me rechtsvoor aan, meteen bij start. Het zat niet mee.”

Uiteindelijk slaagde hij er dus toch nog in als vierde en derde over de finish te komen in de TCR Benelux. In de TCR Europe, waarvan het Benelux-kampioenschap deel uitmaakt, werd Danny respectievelijk zevende en negende. Verdienstelijk voor iemand die dit jaar debuteerde bij de toerwagens en nooit eerder op Spa-Francorchamps had gereden. “Ik heb er echt van genoten. Het is een speciaal circuit en vooral Eau Rouge is heel vet. Op Spa kun je overal inhalen, het is het beste circuit waarop ik heb gereden. Ik heb het circuit altijd op tv gezien en in race-spelletjes gespeeld en nu mocht ik er zelf rijden.”

Dankzij zijn team PCR had hij daarvoor een uitstekende Seat Cupra tot zijn beschikking. Maar aan een goede samenwerking ontbreekt het dan ook niet bij de Spaanse equipe. “Ik leer veel van Mikel (Ascona, zijn ervaren teamgenoot, red.). We delen alles. En het team is een echt familieteam. Het is er gezellig en toch is iedereen ambitieus. Ik blijf veel leren. Ik krijg steeds meer vertrouwen, ik voel elke keer beter waar de limiet ligt. Ik voel me dan ook steeds meer thuis in de auto.”

TCR

Hij beseft dat hij zijn deelname aan het TCR Europe- en Benelux-kampioenschap voor een belangrijk deel aan zijn sponsor World Stream heeft te danken. Hij is ze er heel dankbaar voor. Danny: “Ik heb enthousiaste sponsors. Voor hen is het resultaat niet eens het belangrijkste. Ze willen dat ik veel leer en veel rijd. Ze vinden het supervet om tijdens een race een kijkje achter de schermen te nemen. Dan is een race op het circuit van Zandvoort (waar de vorige ronde werd gehouden, red.) dat ik daar in de top drie rijd, een bonus. Ze vonden het geweldig dat ik het podium haalde. Ze hopen dat ze nog een paar races kunnen bezoeken. Ik werk er hard aan om dat te realiseren.”

De volgende ronde van het TCR Europe-kampioenschap wordt over vier weken weken gehouden op de Hungaroring in Hongarije. Gekoppeld aan zijn prestaties krijgt Danny daar zogenaamd succesbalast op de auto. Dat betekent een extra uitdaging, weet hij. “We hebben nu één van de zwaarste auto’s van het veld. De Seat Cupra is sowieso al een zware auto. Voor mij is het nog altijd een kwestie van veel leren. Elke wedstrijd gaat het beter. Nu heb ik nog klein beetje geluk nodig, dan weet ik dat we mooie resultaten kunnen behalen!” 

Danny Kroes bedankt World Stream omdat het hem de kans geeft deel te nemen aan het TCR Europe-kampioenschap.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS