Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Raffaele Marciello pakt pole FIA GT World Cup in Macau; Robin Frijns naar plek 6

Uitgegeven door Wim Boekel • 16 november 2018 10:22 • Print artikel

Raffaele Marciello heeft de pole position gepakt voor de Macau FIA GT World Cup. De Mercedes-coureur reed slechts tien ronden tijdens de twee vrije trainingen, toch hield dat de coureur er niet van om de snelste tijd neer te zetten in de kwalificatie. De Italiaan bleef met een sensationele tijd van 2.16,800 Agusto Farfus voor. De Braziliaan moest een halve seconde toegeven op de snelste tijd. Robin Frijns, die snel in de trainingen was, klokte de zesde tijd.

Macau Robin Frijns

De verbetering van Marciello kwam pas laat in de sessie, terwijl Farfus continu de andere Mercedes-coureurs Maro Engel en Edoardo Mortara achter zich behield. De BMW-coureur verbeterde zich nog in de laatste twee minuten met een tijd van 2.17,357. Daarmee was Farfus die eerder het raceweekend zijn vertrek uit de DTM aankondigde 0,065 seconden sneller dan Engel. Mortara die zich ook nog verbeterde bleef op 0,009 seconde van Farfus hangen.

De twee Porsche-coureurs Earl Bamber en Laurens Vanthoor volgden op respectievelijk plek 5 en 6. Robin Frijns kwam achter het tweetal.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS