Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Nieuwe Aston Martin Vantage GT3 maakt debuut op de Nordschleife: "Het is tijd om de prestaties te meten..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 4 oktober 2018 12:43 • Print artikel

Tijdens de aankomende race van de VLN Endurance Series op de Nürburgring Nordschleife gaat de nieuwe Aston Martin Vantage GT3 haar debuut maken. De V8 aangedreven auto is een afgeleide van de Vantage GTE uit het FIA WEC en gaat de oude model met de V12 vervangen.

Aston Martin DB11 GT3 front Le Mans RX foto Peter Vader

Darren Turner en Maxime Martin gaan met de auto rijden in de SPX-klasse, omdat de auto niet voor maart 2019 gehomologeerd gaat worden. De auto moet, doordat zij in deze SPX-klasse is ingeschreven, langere verplichte pitstops maken dan de GT3-auto’s in de SP9. De auto gaat overigens pas volgend jaar beschikbaar komen voor klanten.

Aston Martin DB11 GT3 side Le Mans RX foto Peter Vader

“Dit is de volgende, noodzakelijke stap in het ontwikkelingsprogramma van de nieuwe Vantage GT3”, vertelde Aston Martin Racing-president David King tegen het Engelse Autosport. “Het programma is nu in een vergevorderd stadium en het is tijd om de prestatie te meten tegenover degene waartegen ze in 2019 moet presteren. Met onze uitgebreide ervaring met de Nürbrugring Nordschleife, is het een perfecte plek om de auto in een competitieve omgeving te testen, zodat we de technische gebieden van haar ontwikkeling voor de homologatie kunnen verfijnen.” Afgelopen juni was de nieuwe Aston Martin Vantage GT3 al in actie te zien op het Circuit La Sarthe, tijdens de Aston Martin Festival-race op zaterdagochtend voorafgaand aan de 24 Uren van Le Mans. Deze inzet was nog slechts een demonstratie, komend weekend gaat de nieuwe Vantage GT3 dan ook daadwerkelijk de strijd met de concurrentie aan tijdens de VLN-race op de Nürburgring Nordschleife.

Aston Martin DB11 GT3 rear RX foto Peter Vader

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS