Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Nieuw avontuur voor Pastor Maldonado; ex-F1-coureur debuteert in de 24 Uur van Daytona

Uitgegeven door Wim Boekel • 6 december 2018 08:54 • Print artikel

Voormalig F1-coureur Pastor Maldonado gaat in januari zijn debuut maken in de Daytona 24 Uur. De autocoureur uit Venezuela gaat in een van de LMP2-auto’s van DragonSpeed racen, het team waarmee hij ook uitkomt in het FIA World Endurance Championship. Maldonado gaat de auto delen met vaste WEC-teamgenoot Roberto Gonzalez en nog twee nader aan te kondigen coureurs.

Pastor Maldonado

“Roberto spreekt al een tijdje over een deelname aan Daytona en na ons positieve resultaat tijdens de WEC-ronde in Shanghai vorige maand, besloot ik er mee door te gaan”, zei teambaas Elton Julian tegen het Engelse Autosport. De teambaas onthulde ook dat hij voormalig LMP1-coureur van Toyota, Anthony Davidson in de auto willen hebben, maar dat dit uitgesloten is doordat de LMP2 een Pro-Am-klasse wordt in 2019.

“De LMP2-regels zeggen dat je geen twee platina gewaardeerde coureurs kan hebben en de regels zijn de regels en we kunnen het niet doen”, aldus Julian. De auto uit het WEC komt op 1 januari terug uit Shanghai, maar de Amerikaan hoopt dat de equipe de tweede en derde dag van de Roar-test kunnen rijden met de auto. De WEC Oreca moet samen met de auto uit de European Le mans Series gaan rijden. In deze ELMS-auto komen Nicolas Lapierre, Ben Hanley, Henrik Hedman en James Allen in actie.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS