Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Juan Pablo Montoya pak pole en nieuw baanrecord in Long Beach; Renger van der Zande krijgt track limit penalty

Uitgegeven door Bas Kaligis • 14 april 2018 09:33 • Print artikel

LONG BEACH - Donderdag had hij nog een huldiging met teamgenoot Helio Castroneves, door opname in de zogenaamde Walk of Fame in Long Beach vanwege zijn verdiensten in de Amerikaanse autosport. En in 1999 won hij in de toenmalige CART-series met een monoposto de Long Beach-race. Maar nu gaf Juan Pablo Montoya het Penske-Acura-team zijn eerste poleposition in de Wheather Tech IMSA-series. Ook zette hij met een tijd van 1.12,922 een nieuw baanrecord neer. De complimenten gingen naar het team dat in zijn ogen een topauto had neergezet.

Juan Pablo Montoya Long Beach Weather Tech IMSA-series


Bij de GTLM was het Joey Hand die de Chip Ganassi Ford GT op de eerste plaats zette, gevolgd door Laurens Vanthoor met de Porsche 911 RSR. Renger van der Zande had zijn dag niet. Hij raakte door een track limit-penalty zijn goede vierde positie bij de prototypes kwijt met een tijd van 1.13.279 en staat bij de race op de zesde startpositie.

Lang trok Van der Zande in de middenfase van de kwalificatie gelijk op met Montoya. Helio Castroneves was in dat stadium met de andere Acura de snelste en ook Harry Tincknell met de Joest Mazda reed van voren. Maar met nog maar weinig ronden te gaan, passeerden beiden de kop van het veld met snellere tijden. Uiteindelijk was Montoya de snelste, voor Nasr met de Cadillac en Tincknell. Van der Zande, die niet eerder een track limit penalty ontving, raakte zijn snelle tijd kwijt en moet vandaag de race starten vanaf de derde startrij.

GTLM


Bij de GTLM’s reden de Ford’s, Porsches en Corvettes van voren. De BMW’s konden in dit geweld niet goed meekomen. De race start vandaag lokale tijd om 16.05 uur in de middag. Voor de liefhebbers in Nederland betekent dat 1.00 uur 's nachts.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS