Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

OFFICIEEL: Juan Pablo Montoya debuteert in de 24 uur van Le Mans

Uitgegeven door Wim Boekel • 28 maart 2018 09:59

Voormalig Formule 1-coureur en tweevoudig winnaar van de Indy 500 Juan Pablo Montoya maakt dit jaar zijn debuut in de 24 uur van Le Mans. De Colombiaan gaat uitkomen voor het team van McLaren-directeur Zak Brown, United Autosports. De 42-jarige die in Amerika met Penske Acura rijdt in het IMSA SportsCar Championship, gaat plaatsnemen in een van de Ligier-Gibson JSP217 van het team.

null


De aankondiging komt, nadat het team eerder toegaf dat men in gesprek was met Montoya. De coureur won al drie keer de Daytona 24 Uur en gaat de auto delen met Hugo de Sadeleer en Will Owen. Beide coureurs rijden met Wayne Boyd het volledige seizoen van de European Le Mans Series (ELMS).

“Ik ben blij met de kans om Le Mans te ervaren en ik kijkt uit om me bij United Autosports te voegen, nadat ze vorig jaar zo’n sterke finish hadden”, reageert Montoya. “Ik heb altijd de races gekeken, dus ben ik blij om er eindelijk onderdeel van uit te maken. Hopelijk kunnen we voor de winst gaan.”

Mede-eigenaar van het team Richard Dean zegt er naar uit te kijken om de Colombiaanse coureur bij zijn team te verwelkomen. “Ik heb Montoya dit jaar tegen ons zien rijden in Daytona en ik was zo onder de indruk van hoe hij door het verkeer ging”, reageerde Dean. “Hij heeft zeker niets van zijn snelheid en vastberadenheid verloren. Hij heeft een groot karakter, dus heb ik geen twijfel dat hij goed in het team gaat passen in Le Mans.”

Brown voegt daar aan toe: “Juan Pablo zit nu al zolang in het racen en hij weet wat er nodig is voor de overwinning. Ik ben er zeker van dat hij ervaring en snelheid naar het team gaat brengen, wat exact is wat we nodig hebben voor zo’n veeleisende race als Le Mans.”

Bij het team van United Autosports is nu nog een plek over, dat is het derde stoeltje naast Filipe Albequerque en Phil Hanson. Het tweetal rijdt als duo in de ELMS. Dean geeft toe dat Mercedes DTM-coureur, Paul di Resta een kanshebber is. De Schot reed dit jaar al de 24 uur van Daytona en 12 uur van Sebring voor het team.

Met de komst van Montoya maakt hij kans op de onofficiële titel ‘The Triple Crown’, waar Fernando Alonso op jaagt. De Colombiaan heeft in 2003 de Monaco Grand Prix en in 2000 en 2015 de Indy 500 gewonnen. Voor een overwinning in Le Mans telt overigens alleen de algemene overwinning, in de LMP2-klasse lijkt deze kans echter gering. Met United Autosports heeft Montoya wel een goede kans op een klasse overwinning, waarin hij het onder andere opneemt tegen Racing Team Nederland.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS