Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Bas Schouten in actie tijdens komend DTM-weekend Hockenheim met de Selleslagh-Mercedes AMG GT4

Uitgegeven door Peter Vader • 10 oktober 2018 09:13 • Print artikel

HOORN - Na zijn opvallende optredens dit seizoen bij het Selleslagh Racing team uit België, krijgt autocoureur Bas Schouten aankomend weekeinde een bijzondere kans in zijn racecarrière, met zijn deelname in het startveld van eenmalige introductie race van een mogelijk nieuw GT4 Sprint Cup kampioenschap.

Bas Schouten Mercedes AMG GT4 startgrid Nurburgring

Tijdens de afgelopen European GT4 races wist Bas zich te profileren als snelste Mercedes coureur met als hoogtepunt een fantastische podiumplaats op de Nürburgring. Zijn prestaties zijn beloond door het Selleslagh Racing Team met een uitnodiging om in te stappen tijdens komend finale weekend van de DTM op de Hockenheimring in een fonkelnieuwe Mercedes AMG GT4 bolide, die ter beschikking is gesteld door Mercedes AMG.

Bas Schouten onderweg met Selleslagh Mercedes AMG GT4 Nurburgring

De DTM races op de Hockenheimring maken deel uit van het weekeinde waarin de DTM zijn seizoensfinale organiseert en Mercedes AMG afscheid neemt van dit prestigieuze Duitse toerwagenkampioenschap. Mercedes AMG gaat zich enkel richten op GT3, GT4, Le Mans en natuurlijk Formule 1. Waar de GT4 wedstrijden normaliter gereden worden met twee rijders gedurende 1-uurswedstrijden zal dit eenmalig anders zijn komend weekend, vanwege de introductie van de nieuwe GT4 bolide. De wedstrijd zal bestaan uit twee sprintraces met één rijder met een tijdsduur van circa 40 minuten per race. Er rust dus een grote druk op de schouders van Bas Schouten, want Mercedes AMG wil hun auto na de DTM-finale ook na afloop van de GT4 races op het podium zien voor de naar verwachting maar liefst 100.000 racefans!

Bas Schouten onderweg Nurgburgring Mercedes AMG GT4 Selleslagh

Op vrijdag 12 oktober komt de European GT4 kampioenschap voor het eerst in actie tijdens de vrije training. Voor wie het European GT4 kampioenschap aan het werk wil zien tijdens dit grootse autosportevenement, loont het de moeite om in de auto te stappen en komend weekend af te reizen naar de Hockenheimring, voordat het raceseizoen 2018 tot een einde is gekomen. Vanaf het centrum van Nederland (Utrecht) is het ruim vier en een half uur rijden en volg je de A61 richting Koblenz. Het wijst zich vanzelf, de Hockenheimring ligt pal naast de rijksweg, dus de afslag kun je gewoonweg niet missen!

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS