Autosport Internationaal Toerwagens • ALMS

Mazda houdt Cadillac van zich af in VT1; team Fernando Alonso na crash aan de kant + UITSLAG

Uitgegeven door Wim Boekel • 25 januari 2018 19:19 • Print artikel

Rene Rast heeft in de auto van Mazda Sport Team Joest de snelste tijd neergezet in de eerste vrije training voor de 24 Uur van Daytona. De Duitser zette met de Mazda RT24-P een snelste rondetijd neer van 1.37,428. Rast zette de tijd pas laat in de sessie en was daarmee de drie Cadillac DPi-V.Rs te snel af.

24H of Daytona 2018 @ IMSA

De coureur met het startnummer 77 werd gevolgd door Tristan Vautier. In de 60 minuten durende sessie was hij slechts 0,007 seconden langzamer dan Rast. Het tweetal werd gevolgd door de auto's van Wayne Taylor Racing en Action Express Raacing Cadillacs. Alex Brundle complementeerde de top vijf met de auto van Jackie Chan DC Racing. Daarmee stond de auto van Ho-Pin Tung van alle Nederlanders het hoogste geklasseerd. De volgende Nederlander was Robin Frijns met plek 7 in eveneens een auto van het Chinese team. Deze tijd werd neergezet door Daniel Juncadella. Maar liefst 13 prototypes zaten binnen een seconde.

Minder gelukkig bij de prototypes was het team van Fernando Alonso. Phil Hanson zorgde voor een negen minuten durende rode vlag. De coureur had een aanvaring bij de second horseshoe. De auto kwam daarna niet meer de baan op.

Bij de GTs zette Joey Hand in de Ford GT van Chip Ganassi de snelste tijd neer. Hand werd op vijf tienden gevolgd door Laurens Vanthoor in de Porsche 911 RSR. BMW kende nog geen gelukkig debuut. De BMW M8 GTE met het nummer 24, waarin onder andere Nick Catsburg in rijdt, moest met mechanische problemen naar de kant. In de GT Daytona klasse waren het de Ferrari 488 GT3s die de toon bepaalde. Miguel Molina was snelste in de Risi Competizione Ferrari, gevolgd door Pedro Lamy in de Spirit of Race. Hoogst geklasseerde Nederlander in de GTD-klasse was Max van Splunteren. Zijn teamgenoot Christian Engelhardt zette de snelste tijd neer.

Eerste vrije training Daytona 24 Uur


MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS